GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

El seminari web que organitzen conjuntament la Fundació Salut Empordà i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, titulat “El maltractament a les persones grans des d’una mirada preventiva”, ja compta amb gairebé 250 inscripcions de participants de tot Catalunya i Andorra. Aquesta jornada en línia tindrà lloc el divendres 26 de novembre, de 9 h a 15 h, i té per objectiu fomentar un envelliment saludable i actiu, sensibilitzar en els drets de les persones, trencar amb els prejudicis que envolten l’envelliment i garantir una major eficàcia en la prevenció, detecció i abordatge integral en situacions sensibles.
Aquesta formació està oberta al públic general, però està dirigida especialment a tots aquells professionals que en un moment o altre tracten amb les persones grans. Fins ara, el perfil dels inscrits és molt divers, la qual cosa posa en evidència l’interès que desperta la temàtica.
La jornada consta de cinc xerrades d’especialistes en la matèria, alguns dels quals de reconeixement internacional. La primera ponència anirà a càrrec de Vania de la Fuente, responsable tècnic de la Unitat de canvi demogràfic i envelliment saludable de l’OMS, que parlarà de la campanya mundial contra l’edatisme que s’ha impulsat arran d’un informe de les Nacions Unides que apunta que una de cada dues persones en el món té actituds edatistes. La segona de les ponències tractarà sobre els drets de les persones grans i els maltractaments de la mà de Nena Georgantzi, advocada especialitzada en drets humans, protecció social i drets de les persones grans.
El seminari web seguirà amb una proposta que planteja un model divers i inclusiu d’envelliment que eviti el maltractament i promogui el bon tracte i que realitzaran Marije Gikoetxea i Lourdes Bermejo. A continuació serà el torn de Jordi Amblàs, metge geriatra i vicepresident de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, i d’Esther Celda, metgessa geriatra, gerontòloga i directora d'Atenció Sociosanitària de la Fundació Salut Empordà, que parlaran sobre l’abordatge preventiu de la complexitat d’aquestes situacions.
El programa el conclourà una ponència sobre la lluita contra el maltractament a les persones grans al Quebec. En aquesta proposta, que anirà a càrrec de la gerontòloga social de la Universitat de Sherbrooke (Canadà), Marieu Beaulieu, es presentaran resultats i perspectives compartides.
Malgrat ser un seminari en línia, la inauguració es farà presencialment des de l’Hospital de Figueres, i anirà a càrrec de Meritxell Budó, secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut; Agnès Lladó, presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà; i Sònia Martínez, presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i vicepresidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà.
Les inscripcions a la jornada són gratuïtes i es poden fer fins al 24 de novembre omplint aquest formulari:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1AxsslVaispT2MtKpnDodauFAKXkTbaOXP3Yn1JEi8yKSSQ/viewform
Aquesta jornada s’inclou en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Girona, innovació social i digital: noves respostes davant els reptes del mil·lenni”, que coordina la Diputació de Girona. La meitat del projecte està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); el 25 %, per la Diputació de Girona, i l’altre 25 %, per les mateixes entitats i administracions implicades.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.