GARRIGAS.png

Carta de Serveis

En el darrer ple del mes d鈥檕ctubre, el Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moci贸 de suport al dret a morir dignament. Aquesta moci贸 vol reafirmar la posici贸 de l鈥檈ns tot afirmant que 芦la llibertat de la persona no s鈥檋a de perdre en cap moment de la vida, ni tampoc en el proc茅s final que ens porta a la mort禄, alhora que pren el comprom铆s de donar suport, defensar i divulgar el dret de les persones a ser assistides al final de la vida.

El text aprovat tamb茅 茅s una declaraci贸 a favor de desplegar amb rapidesa els mecanismes per fer possible l鈥檈utan脿sia en aquells casos que ho requereixin i que es promocioni el Document de Voluntats Anticipades (DVA). 脡s un document en el qual l鈥檜suari 鈥搎ualsevol ciutad脿鈥 pot explicar per endavant quin tractament m猫dic vol rebre. Es pot redactar fins i tot quan no es pateix cap malaltia.

En la seva exposici贸, el text detalla articulats com la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans, la constituci贸 espanyola on es fan valdre alguns drets com 芦la dignitat de la persona i el lliure desenvolupament de la seva personalitat禄 i l鈥橢statut d鈥橝utonomia de 2006 que ja 茅s m茅s expl铆cit en proclamar que 芦totes les persones tenen el dret de rebre un tractament adequat al dolor, a cures pal路liatives integrals i a viure amb dignitat el proc茅s de llur mort鈥.

El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, assenyala que 鈥渁mb aquest acord, la nostra instituci贸 expressa de forma clara el seu suport a l鈥橝ssociaci贸 DMD-Cat, que disposa d鈥檜n nucli molt actiu a l鈥橝lt Empord脿, i a totes les accions que promogui per fer difusi贸 de dret a morir dignament, que es formalitzaran a trav茅s d鈥檜n conveni de col路laboraci贸鈥.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.