DARNIUS.png

Carta de Serveis

Des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l'Alt Empordà, de forma coordinada amb l’Agència Catalana del Consum (ACC), es fan públiques un conjunt de recomanacions i consells, adreçats a tots els consumidors en general, a tenir en compte durant la campanya de l’anomenat Black Friday que bàsicament es realitza durant el proper cap de setmana; una jornada de descomptes a Internet i també en botigues presencials, que enguany s'escau el dia 27.

L’Oficina del consumidor aconsella comprar de forma responsable i meditada, tot evitant les compres impulsives.

Per evitar compres poc satisfactòries:

- Elaboreu una llista, d'acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.
- Compareu preus en diversos establiments i desconfieu de les ofertes molt llamineres que trobeu a Internet, ja que podria tractar-se d'un engany, de productes falsificats, etc.
- Controleu especialment la despesa amb targeta de crèdit i les compres finançades per a no sobreendeutar-vos.
- Recordeu que els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenien a preu no rebaixat.
- Reviseu que els productes mostrin tant el preu original com el rebaixat, o bé el percentatge de descompte.
- I tingueu en compte que la publicitat és vinculant, és a dir, obliga a complir tot el que s’hi anuncia.

D'altra banda, penseu que si compreu en establiments presencials, aquests no tenen obligació d’acceptar canvis o devolucions, sempre que el producte estigui en bon estat. Per tant, és preferible que us n’informeu abans.

Si l'establiment ofereix la possibilitat de fer canvis o devolucions, també ha d’informar de les condicions en què es podran fer: terminis, possibles excepcions, sistema de retorn dels diners (en efectiu, en un val de compra...), etc.

A l'hora de comprar per internet, el més important és que escolliu un comerç electrònic que sigui segur i de confiança, és a dir, que ja conegueu o del qual en tingueu alguna referència per amics, familiars, etc.

Si dubteu, feu aquestes comprovacions abans de comprar-hi:

- Busqueu l'opinió d'altres usuaris a la xarxa.
- Mireu que sigui un web mínimament acurat (sense faltes d'ortografia ni traduccions mal fetes, per exemple).
- Localitzeu les dades de contacte i una adreça física d'ubicació de l'empresa.
- Assegureu-vos que disposi d'informació suficient i clara sobre les característiques i el preus dels productes que s'hi ofereixen.
- Reviseu que s’informi correctament de les condicions: les modalitats de pagament i d’enviament disponibles, el cost del transport, els terminis d’entrega i els sistemes de devolució.
- Comproveu si l'adreça electrònica comença per https –és un senyal de seguretat–. A més, a la part inferior del navegador hi apareixerà el dibuix d'un cadenat tancat.

Per seguretat, és preferible que no accediu a botigues virtuals des d’enllaços que us arribin per missatge o per correu electrònic. És més segur escriure directament l'adreça en el navegador o guardar en els vostres favorits les adreces dels comerços electrònics que useu amb més freqüència. Així evitareu accedir per error en dominis fraudulents que pretenen simular els originals usant noms semblants.

Tampoc no és recomanable fer compres des d'ordinadors públics i xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya).

Penseu també que, si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Unió Europea i teniu cap problema, la situació serà més difícil de resoldre, ja que el grau d’inseguretat jurídica és major.

En les compres per internet disposeu de 14 dies per retornar els productes si no n'esteu convençuts –és el que s'anomena dret de desistiment i en queden exclosos els productes fets a mida o personalitzats; aquells que es puguin deteriorar amb rapidesa, com ara menjars; els bitllets de transport aeri, les reserves d'hotel, les entrades per a espectacles, etc.–. En aquest cas, tingueu present que l'empresa us podria cobrar les despeses de devolució, sempre que ho hagi informat prèviament en les condicions.

I en darrer lloc, recordeu que en tots els casos cal que conserveu les factures o els comprovants de compra, ja que són la vostra garantia i els necessitareu per poder reclamar.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.