GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha celebrat un nou Consell d'Alcaldies a la sala la SUF de Roses. La sessió, celebrada aquest dilluns 14 de març, ha començat amb la lectura d'una declaració institucional de rebuig a la guerra d'Ucraïna, que el Consell d'Alcaldies s'ha fet seu.

El consell d'alcaldies ha tractat diverses temàtiques en relació amb Protecció Civil o l'adjudicació de la segona fase del CTR, entre d'altres. Un cop debatuts tots els punts de l'ordre del dia, representants del Departament d'Igualtat i feminismes de la Generalitat i del Consell Comarcal, han explicat als alcaldes i alcaldesses assistents l'estat dels circuits i protocols d'atenció als refugiats.

El dilluns 15, hi havia comptabilitzades 128 persones refugiades a la comarca, 34 de les quals es troben pendents d'entrar al programa estatal de refugi i que a casa nostra coordina Creu Roja. En el marc d'aquest programa s'habilitarà allotjament per a sis-centes persones. De moment ja hi ha tres-centes places en un hotel de Lloret.

A tota la demarcació de Girona hi ha 23 coordinadors al territori –un del consell comarcal i un altre de l'Ajuntament de Figueres.

Els tècnics han fet èmfasi en evitar l'enviament de material humanitari en favor de la tramesa de diners a entitats humanitàries que, en origen, poden comprar el material que necessiten a cada moment, fomenten l'economia local i estalvien costos logístics que es poden invertir en la labor humanitària. D'altra banda, insisteixen en la necessitat d'informar els voluntaris que es desplacen a recollir refugiats, que és necessari informar dels programes refugi que es trobaran els migrants en arribar i gestionar en origen el millor destí, a prop de les xarxes de suport de cada família, si les tenen, i on els refugiats tinguin més oportunitats de subsistir.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Cita prèvia
Cita prèvia
Cita prèvia
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
animals
Web Empordà Turisme
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.