ESPOLLA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Empord脿 ha celebrat un nou Consell d'Alcaldies a la sala la SUF de Roses. La sessi贸, celebrada aquest dilluns 14 de mar莽, ha comen莽at amb la lectura d'una declaraci贸 institucional de rebuig a la guerra d'Ucra茂na, que el Consell d'Alcaldies s'ha fet seu.

El consell d'alcaldies ha tractat diverses tem脿tiques en relaci贸 amb Protecci贸 Civil o l'adjudicaci贸 de la segona fase del CTR, entre d'altres. Un cop debatuts tots els punts de l'ordre del dia, representants del Departament d'Igualtat i feminismes de la Generalitat i del Consell Comarcal, han explicat als alcaldes i alcaldesses assistents l'estat dels circuits i protocols d'atenci贸 als refugiats.

El dilluns 15, hi havia comptabilitzades 128 persones refugiades a la comarca, 34 de les quals es troben pendents d'entrar al programa estatal de refugi i que a casa nostra coordina Creu Roja. En el marc d'aquest programa s'habilitar脿 allotjament per a sis-centes persones. De moment ja hi ha tres-centes places en un hotel de Lloret.

A tota la demarcaci贸 de Girona hi ha 23 coordinadors al territori 鈥搖n del consell comarcal i un altre de l'Ajuntament de Figueres.

Els t猫cnics han fet 猫mfasi en evitar l'enviament de material humanitari en favor de la tramesa de diners a entitats humanit脿ries que, en origen, poden comprar el material que necessiten a cada moment, fomenten l'economia local i estalvien costos log铆stics que es poden invertir en la labor humanit脿ria. D'altra banda, insisteixen en la necessitat d'informar els voluntaris que es desplacen a recollir refugiats, que 茅s necessari informar dels programes refugi que es trobaran els migrants en arribar i gestionar en origen el millor dest铆, a prop de les xarxes de suport de cada fam铆lia, si les tenen, i on els refugiats tinguin m茅s oportunitats de subsistir.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.