DARNIUS.png

Carta de Serveis

M茅s d鈥檜n miler de nois i noies dels instituts de Figueres, L鈥橢scala, Castell贸 d鈥橢mp煤ries, Empuriabrava, la Jonquera i Llan莽脿 representen aquests dies als seus municipis la coreografia que han preparat durant el curs.

Representants pol铆tics de totes les poblacions es reuneixen a Figueres i mostren el seu comprom铆s amb la iniciativa i acorden estudiar noves propostes per impulsar la dansa entre els joves de la comarca.

El projecte de MAPADEBALL, liderat pel Mercat de les Flors, apropa el llenguatge del moviment i la dansa de creaci贸 contempor脿nia a l鈥檃lumnat de secund脿ria.


M茅s d鈥檜n miler d鈥檃lumnes de secund脿ria de l鈥橝lt Empord脿 realitzen aquests dies les funcions finals de l鈥檈dici贸 2022 de MAPADEBALL, una iniciativa per apropar el llenguatge del moviment i la dansa de creaci贸 contempor脿nia a l鈥檃lumnat de secund脿ria de la comarca.

Nois i noies de tretze instituts de la comarca ballen aquests dies les coreografies que han estat preparant durant aquest curs. Els centres educatius que hi prenen part s贸n els instituts Narc铆s Monturiol, Ramon Muntaner, Alexandre Deulofeu, Cendrassos i Olivar Gran, de Figueres; i els instituts de Castell贸 d鈥橢mp煤ries; Empuriabrava; L鈥橢scala; la Jonquera i Llan莽脿.

Durant els 煤ltims mesos i amb l鈥檃companyament de ballarines locals, l鈥檃lumnat ha treballat i ha preparat una coreografia dissenyada per l鈥檃rtista Jo茫o Lima que representen p煤blicament en un espectacle que se celebra a cada municipi. Les artistes que participaran en la iniciativa s贸n Azucena Moya, Idolina Massa, Gaia Magran茅, Guido Lucas, Roger Fernandez i Marta Mora.

MAPADEBALL permet desenvolupar un projecte de pr脿ctica art铆stica a l鈥檃ula i est脿 destinat a introduir i apropar el llenguatge del moviment i la dansa contempor脿nia al p煤blic m茅s jove. Es presenta com una eina educativa pel professorat, per貌 sobretot s鈥檌ntrodueix com una viv猫ncia i experi猫ncia positiva, tant personal com col路lectiva.

Aquesta 茅s la cinquena edici贸 del MAPADEBALL a l鈥橝lt Empord脿 que se celebra des de l鈥檃ny 2018 i en qu猫 de moment ja han participat m茅s de 1.500 nois i noies de secund脿ria. Des de la posada en marxa del projecte, el nombre de participants no ha parat de cr茅ixer: 100 el 2018; 132 el 2019; 441 el 2020 i 936 l鈥檃ny passat. Per primera vegada, aquest any se supera el miler d鈥檃lumnes.

El projecte, liderat pel Mercat de les Flors i coordinat pel Consorci Transversal Xarxa d鈥橝ctivitats Culturals, es desplega a diferents ciutats i territoris del pa铆s. En el cas de l鈥橝lt Empord脿, Agitart impulsa, produeix i coordina el projecte amb la col路laboraci贸 dels centres educatius de secund脿ria participants, el Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿 i els ajuntaments de Figueres, Castell贸 d鈥橢mp煤ries, L鈥橢scala, la Jonquera I Llan莽脿.

Representants pol铆tics de tots els municipis s鈥檋an reunit avui a la seu del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿 per valorar el funcionament de la iniciativa. Al llarg de la trobada els representants municipals han valorat molt positivament la proposta cultural, han expressat el seu comprom铆s amb el projecte i han acordat estudiar noves accions per impulsar la dansa entre el jovent de la comarca. Tots els representants pol铆tics han posat en valor que la meitat dels participants de MAPADEBALL siguin de la comarca de l'Alt Empord脿.

El director general de Promoci贸 Cultural I Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives, ha destacat que MAPADEPALL 茅s un projecte que suma esfor莽os i voluntats de centres d鈥檈nsenyament, professionals de la dansa i institucions p煤bliques. 鈥淟es disciplines art铆stiques formen per貌 tamb茅 conformen. S贸n necess脿ries per desenvolupar I millorar moltes de les compet猫ncies acad猫miques i sobretot 茅s una oportunitat de futur pels nois i noies que hi participen鈥, ha dit.

El director d鈥橝gitart, Roger Fern谩ndez, ha assegurat que el proper objectiu del projecte MAPADEBALL a l鈥橝lt Empord脿 茅s aconseguir que tots els instituts de la comarca participin en la iniciativa, aix铆 com cercar un finan莽ament estable que garanteixi la viabilitat del projecte.

L鈥檃lcaldessa de Figueres, Agn猫s Llad贸, s鈥檋a mostrat contenta d'haver plantat fa anys la llavor d鈥檃questa iniciativa a l鈥橝lt Empord脿. 鈥淢APADEBALL permet apropar la cultura a tothom. Aquella llavor que va n茅ixer fa uns anys a Figueres s鈥檋a anat extenent per tota la comarca i, a m茅s, ha perm猫s crear xarxa amb altres municipis per treballar plegats i compartir鈥, ha afegit.

La consellera comarcal delegada d鈥橢nsenyament del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿, J煤lia Gil, ha felicitat als impulsors de MAPADEBALL per 鈥榣a magnitud鈥 que ha pres el projecte a la comarca. 鈥溍塻 una iniciativa molt transversal que permet als joves empordanesos endur-se una experi猫ncia inoblidable鈥.

 

Agitart

Agitart 茅s una entitat gironina de refer猫ncia en la dinamitzaci贸 de la dansa i el moviment. Aquesta plataforma coordina, organitza i lidera projectes art铆stics i educatius per democratitzar aquesta disciplina i fer-la arribar tothom com a eina de desenvolupament personal i col路lectiva. Entre els projectes m茅s consolidats de l鈥檈ntitat destaquen l鈥檕rganitzaci贸 del festival Figueres es MOU o els diversos programes que duu a terme anualment en el sector educatiu per apropar la dansa i el moviment a alumnes de prim脿ria i secund脿ria.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.