PALAUDE.png

Carta de Serveis

Ha finalitzat la dotzena edici贸 del projecte Okup'Alt, una iniciativa que es coordina des de l'脿rea de Joventut del Consell Comarcal adre莽ada als joves de l'Alt Empord脿, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formaci贸 gratu茂ta en diversos oficis. En aquesta edici贸 van comen莽ar el projecte trenta-cinc de joves, dels quals vuit han trobat feina gr脿cies al curs.

L'edici贸 d'enguany ha comptat amb tres cursos: Jardineria a Castell贸 d'Emp煤ries, Manteniment i pintura a L'Escala, i Imatge i est猫tica personal a Figueres. Cada grup est脿 format per 10 joves que al llarg de les 240鈥痟 de formaci贸 apr猫n l'ofici escollit d'una manera totalment pr脿ctica mentre va fent tasques d'arranjament i millora del municipi on es desenvolupa el curs.

Cada divendres han fet una formaci贸 complement脿ria per millorar les seves habilitats i compet猫ncies b脿siques de manera gen猫rica tots els grups han compartit les seg眉ents formacions: riscos laborals, primers auxilis, creaci贸 del curr铆culum, com encarar una entrevista de feina, tallers sobre alimentaci贸, drogues i sexualitat.

Com a novetat aquest any cada grup ha fet a m茅s a m茅s una formaci贸 especialitzada en cada ofici: Jardineria un taller sobre la construcci贸 amb pedra-seca, Imatge i est猫tica personal, Scape Room laboral i entrevistes de feina, i el grup de manteniment i pintura una formaci贸 en instal路laci贸 de plaques de cartr贸-guix.

El projecte, ha rebut el suport dels ajuntaments de Castell贸 d'Emp煤ries i l'Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a dur a terme als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisi贸 dels t猫cnics de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econ貌mics de la comarca, juntament amb els responsables de la formaci贸 i d'oferir pr脿ctiques en els oficis.

Tant des de l'脿rea de joventut del Consell Comarcal, com des dels ajuntaments de Castell贸 d'Emp煤ries i l'Escala, es fa una valoraci贸 molt positiva del projecte. Per un costat s'ha fet una tasca d'arranjament del municipi molt important al llarg d'aquests 3 mesos d'hivern, i per l'altre i m茅s important, s'ha fet un treball d'empoderament i de donar recursos laborals a una trentena de joves de la comarca amb molt potencial perqu猫 desenvolupin el seu projecte de vida de la millor manera possible a l'Alt Empord脿.

Aquesta valoraci贸 茅s compartida pels mateixos participants, que un cop finalitzat el curs i de manera totalment an貌nima a trav茅s de l'enquesta de valoraci贸 i millora del curs han puntuat a l'Okup'Alt amb un 9,36 sobre 10.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.