CISTELLA.png

Carta de Serveis

santjordi2 1L'aposta del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿 per fomentar l鈥櫭簊 social del catal脿 continua sent ben ferma. Amb motiu de la celebraci贸 de la Diada de Sant El Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿 enceta per Sant Jordi una campanya per impulsar l鈥櫭簊 social del catal脿 , el Consell engegar脿 una campanya a trav茅s de les xarxes socials amb l鈥檕bjectiu d鈥檌ncentivar l鈥櫭簊 de la llengua pr貌pia del pa铆s en diversos 脿mbits com l鈥檈sport i el lleure o el comer莽. Els tres v铆deos que s鈥檋an editat conviden a utilitzar el catal脿, per fer front a l鈥檃mena莽a de la seva desaparici贸, i a no abandonar l鈥櫭簊 de la llengua en les converses col路loquials. 

Tanmateix, fomentar l鈥櫭簊 social del catal脿 a la comarca ja fa temps que 茅s una prioritat pel Consell Comarcal. Recordem a finals del passat mes de desembre es va aprovar una moci贸 que alertava que 芦el catal脿, com a llengua minorit脿ria, i com a llengua marginada o perseguida de forma intermitent durant els darrers 300 anys, 茅s una llengua molt perjudicada, fins al punt que ja han sorgit veus des de l鈥櫭爉bit acad猫mic que alerten que aquest fenomen pot acabar, en un futur, empitjorant de forma alarmant la situaci贸禄. La moci贸 va ser presentada pels partits del govern comarcal (Junts i PSC) i va rebre el suport d鈥橢RC i la CUP. La moci贸 tamb茅 es va fer arribar a tots els ajuntaments de la comarca perqu猫 s鈥檋i adherissin.

El vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l鈥櫭爎ea de Cultura, Josep M. Bernils, explica que 芦la nostra comarca no es troba al marge d鈥檃questa situaci贸 de perill. En patim els seus efectes i i han sorgit diverses senyals d鈥檃larma en els darrer mesos. 脪mnium Cultural de l鈥橝lt Empord脿 va iniciar la campanya 鈥淔em-la petar鈥 per tal de crear grups de conversa heterogenis entre catalanoparlants i gent nouvinguda amb diferents or铆gens i cultures. D鈥檃ltra banda, diversos centres educatius de casa nostra ja estan elaborant normes per promoure l鈥櫭簊 del catal脿 entre els alumnes, davant la caiguda en picat que ha patit, en poc m茅s d鈥檜na d猫cada. I ens consten altres accions que es posaran en marxa de cares a l鈥檈stiu en diversos sectors econ貌mics i molt concretament en el tur铆stic禄.

En la part dispositiva de la moci贸 s鈥檃cordava instar als Ajuntaments de la comarca que fomentessin l鈥櫭簊 del catal脿 en diferents 脿mbits, com la retolaci贸 de comer莽os, alhora que col路laboressin amb centres educatius i entitats locals per impulsar iniciatives de suport a la llengua. L鈥檈ns comarcal tamb茅 prenia el comprom铆s d鈥檌mpulsar campanyes de sensibilitzaci贸 per tal d鈥檈vitar 芦la subordinaci贸 ling眉铆stica de la poblaci贸, especialment entre els infants, joves i adolescents禄. La campanya que s鈥檌nicia aquesta Sant Jordi va, precisament, en aquesta l铆nia.

Concurs de fotografia

Les 脿rees de Joventut i de Cultura i Comunicaci贸 tornen a prendre la iniciativa per celebrar amb tota la ciutadania aquesta Diada de Sant Jordi i han organitzat una nova edici贸 del concurs de fotografia per Instagram.

De nou, es repetir脿 la f贸rmula del concurs dels darrers dos anys. El concurs est脿 obert a tothom i nom茅s caldr脿 penjar una foto a Instagram, etiquetar l鈥橭ficina Jove (@EmpordaJove) i utilitzar el coixinet #FEMSANTJORDI22. Els guanyadors rebran un val per comprar a la llibreria Bookman.

Els requisits de participaci贸 i els criteris d鈥檃valuaci贸 del jurat seran els seg眉ents:

Les fotos han de ser originals, in猫dites i sobretot fetes per qui "penja" la imatge.
La data del concurs s贸n les 24h que dura Sant Jordi, o el que 茅s el mateix, el dia 23 d'abril.
Es poden fer collages i fotomuntatges, l鈥櫭簄ica restricci贸 茅s NO fer una foto ofensiva.
Es premiar脿 especialment la creativitat, originalitat i l鈥檈sfor莽 de l'autor/a, aix铆 com la qualitat fotogr脿fica.
Per participar 茅s necessari seguir el compte d'INSTAGRAM de l'Oficina Jove (@empordajove) i etiquetar-nos.
Els guanyadors es donaran a con猫ixer la setmana posterior (25 a 30 d'abril) per Instagram.

instagram concurs

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.