GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Pla estrat猫gicAhir a la tarda, l鈥檃uditori dels Caputxins de Figueres va acollir la presentaci贸 del Pla Estrat猫gic de Desenvolupament Econ貌mic Local de l鈥橝lt Empord脿 2020-2025. Aquest pla neix amb la voluntat d鈥檌mpulsar el desenvolupament econ貌mic de la comarca amb l鈥檕bjectiu de generar activitat econ貌mica i ocupaci贸 de qualitat. L鈥檃cte va comptar amb les intervencions de l鈥橦onorable Roger Torrent i Rami贸, consell d鈥橢mpresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de l'alcaldessa de Figueres, Agn猫s Llad贸, i del vicepresident del Consell Comarcal, Agust铆 Badosa.

El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal juntament amb els principals ajuntaments de la comarca (Figueres, l'Escala, Castell贸, la Jonquera, Roses, Llan莽脿, Vilafant i Vilamalla) i diverses associacions empresarials i professionals.

El document preveu una inversi贸 p煤blica valorada inicialment en 9,3 milions d'euros (MEUR) en un termini de cinc anys i t茅 com a objectiu principal aprofitar les potencialitats d'aquesta zona "estrat猫gica" i revertir algunes dades com ara l'elevat 铆ndex d'abandonament escolar, el perfil formatiu "baix" o una taxa d'atur m茅s alta que la mitjana catalana.

El disseny d鈥檃quest pla s鈥檋a realitzat de la m脿 d鈥檜n proc茅s participatiu amb quatre taules sectorials (d鈥檕cupaci贸, emprenedoria, tur铆stic i agroalimentari), amb enquestes a 122 empreses i amb entrevistes a persones de tot el territori.

El pla s鈥檈structura en vuit l铆nies estrat猫giques: projectes motors, formaci贸 i ocupaci贸, empresa i emprenedoria, turisme, comer莽, ind煤stria i log铆stica, sector agroalimentari i organitzaci贸 i implementaci贸 del pla. Tamb茅 compta amb una l铆nia corresponent al pla de xoc post Covid-19 que ja s'ha executat en els darrers dos anys.

ccalt emporda虁 1Entre les propostes, hi ha l'impuls al Logis Empord脿 per desenvolupar la segona fase d'obres; establir mecanismes de col路laboraci贸 entre la BulliFoundation i el territori; la creaci贸 d'un pol de salut i estudiar la viabilitat d'un centre de foment de la dieta mediterr脿nia; estendre la fibra 貌ptica arreu; elaborar un pla de formaci贸 professional i un cat脿leg comarcal de formaci贸 adequat a les necessitats de la comarca; crear un servei d'orientaci贸 laboral comarcal i un portal amb ofertes de feina de la zona o instal路lar una incubadora vertical d'empreses a Figueres.

Podeu consultar el Pla Estrat猫gic de Desenvolupament Econ貌mic Local de l鈥橝lt Empord脿 2020-2025 en aquest l鈥檈nlla莽: https://ssl.altemporda.cat/owncloud/s/QyeBfymOjx8vBm9ccalt emporda虁 4

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.