CISTELLA.png

Carta de Serveis

Imatge del plenari del Consell ComarcalEl Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿 ha preparat un pla de mesures antifrau. Aquest document es va presentar al darrer ple de la corporaci贸 comarcal i va ser aprovat per unanimitat. Aquest pla t茅 per objectiu establir un seguit de criteris i mecanismes que assegurin que l鈥檃dministraci贸 p煤blica no es pren cap decisi贸 irregular. 芦Prevenci贸, detecci贸, correcci贸 i persecuci贸禄 s贸n la clau d鈥檃quest document intern de car脿cter fiscalitzador.

El vicepresident primer i coordinador del govern, Josep Maria Bernils, assenyala que 芦tal com es remarca en els preliminars de la declaraci贸 institucional que tamb茅 v脿rem aprovar, el Consell, com a instituci贸 representativa de les persones i dels municipis inclosos en el seu 脿mbit territorial, es troba plenament identificat en la lluita contra el frau. En aquest sentit, la declaraci贸 i el pla de mesures se circumscriuen en l鈥櫭爉bit de l鈥檃dministraci贸 comarcal, per貌 qualsevol ajuntament de l鈥橝lt Empord脿 les pot incorporar i adaptar al seu 脿mbit municipal禄.

El Reglament 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell Europeu, de 12 de febrer de 2021, estableix que les administracions han de tenir aquests processos implantats per poder accedir a les ajudes Next Generation per garantir un bon 煤s dels recursos provinents de la Uni贸 Europea i assegurar que la utilitzaci贸 d鈥檃quests fons s鈥檃justa a les finalitats per a les quals han estat assignats. 鈥淧er aix貌 el Consell Comarcal posar脿 a disposici贸 el seu pla com a document base a seguir a tots els municipis de l鈥橝lt Empord脿 i que aquests es puguin presentar als fons europeus, en el benent猫s, per貌, que no s鈥檋i poden adherir, sin贸 que cada corporaci贸 ha d鈥檈laborar i aprovar el seu propi鈥, afegeix Bernils.

Amb aquest Pla, l鈥檈ns comarcal emfatitza la seva pol铆tica de toler脿ncia zero amb el frau i la corrupci贸. En aquest sentit, el text inclou una declaraci贸 institucional que, ser脿 presentada en el proper ple, i recull el comprom铆s de mantenir un alt grau de qualitat jur铆dica, 猫tica i moral i d鈥檃doptar els principis d鈥檌ntegritat, imparcialitat i honestedat en l鈥檈xercici de les seves funcions. El Pla neix com un document din脿mic i flexible, que s鈥檃ctualitzar脿 anualment i incorporar脿 instruccions i normativa que serveixin per perfeccionar les actuacions plantejades en la lluita contra el frau.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.