GARRIGAS.png

Carta de Serveis

L’ordre del dia del ple ordinari del mes de juny del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va incloure dues mocions a tractar. Per una banda, una moció en defensa dels Jutjats de Pau, que se suma a l’ampli consens entre les diferents administracions de Catalunya. Tot plegat davant la tramitació al Congrés dels Diputats de la modificació de la Llei Orgànica 6/1985 de l’1 de juliol, del Poder Judicial, on es preveu eliminar els Jutjats de Pau de tots els municipis catalans i implantar els Tribunals d’Instància i les Oficines de Justícia als municipis.
El Consell Comarcal creu que aquesta substitució no tindrien la mateixa proximitat amb la ciutadania que un jutjat de pau, ja que les actuacions es durien a terme en seus judicials que molts municipis no disposen. A més, també es preveu un increment del ja de per si col·lapse actual dels jutjats. És per això que el Consell Comarcal ha aprovat, per unanimitat, els següents punts:
• Rebutjar l’eliminació dels Jutjats de Pau i defensar la seva permanència en els municipis per la important tasca activa de mediació que exerceixen.
• Reivindicar la rellevant funció de justícia de proximitat que exerceixen en l’àmbit municipal, que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugera la mateixa administració de justícia.
• Reforçar la informació a través dels mitjans de comunicació de l’ajuntament de la tasca que realitzen els Jutjats de Pau i identificar el Jutge/Jutgessa de Pau del municipi.
• Instar als diferents grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat a rebutjar l’eliminació dels jutjats de pau d’aquest projecte de llei.
• Donar trasllat dels presents acords als grups polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats i del Senat i a la Diputació Provincial.
Per altra banda, en el mateix ple també es va aprovar una moció presentada pel Grup Comarcal de Junts per Catalunya per condemnar l’espionatge polític i en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya. Aqueta moció es presenta arrel de la investigació elaborada per Citizen Lab, i publicada a la revista americana The New Yorker, on s’assegura que, almenys 65 persones vinculades a l’independentisme català, han patit infeccions amb el programa espia conegut com a Pegasus. La característica d’aquest programa és que només és venut a estats.

La moció defensa que aquest cas d’espionatge polític suposa una flagrant vulneració dels drets fonamentals, i que va en contra dels valors democràtics i de llibertat, civils i polítics que ha de representar i preservar l’Estat i la Unió Europea. Per aquest motiu la moció proposa l’adopció dels següents acords:
• Condemnar l’espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions.
• Manifestar el suport i tota la solidaritat a les almenys 65 persones que fins a dia d’avui se sap que han patit aquest espionatge polític a través del #CatalanGate
• Exigir al Govern de l’Estat que investigui amb la màxima celeritat i transparència en els òrgans pertinents, que doni les explicacions necessàries i s’assumeixin responsabilitats a tots els nivells pertinents davant d’aquesta pràctica il·legal d’espionatge contra la dissidència política, en aquest cas, contra membres del moviment independentista català.
El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar aquesta moció amb 24 vots a favor, corresponents als Grups Comarcals de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Els Grups Comarcals de PSC i Ciutadans van votar-hi en contra, amb 5 vots en total.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.