CABANES.png

Carta de Serveis

El passat divendres 22 de juliol, Vilanant va acollir l’acte de commemoració del 10è aniversari dels grans focs forestals que vam patir per aquestes dates l’any 2012. I no és casualitat que s’hagi fet a Vilanant. Precisament en aquest municipi es va aconseguir contenir les flames i evitar que avancés gràcies, en gran part, als conreus treballats de la zona.


L’acte va començar amb uns parlaments institucionals, que els va obrir l’alcaldessa de Vilanant i consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet, on va assegurar que aquest acte “té la capacitat per recordar amb l’objectiu de prevenir, perquè hem de ser molt conscients que avui pot tornar a passar”. La va precedir el Cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, on va assegurar que aquests incendis van marcar un abans i un després en la manera de gestionar l’extinció dels incendis forestals. Martín va destacar la importància de les franges perimetrals per protegir les urbanitzacions davant un incendi forestal, ja que “no es pot tenir un camió de bombers per cada habitatge”. La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, que també és alcaldessa de la Jonquera i ja ostentava aquest càrrec l’any 2012, va agrair a tots els col·lectius i a aquelles persones que van participar en l’extinció de l’incendi, que va catalogar com a moments “d’angoixa i por inoblidables”. També va tenir un record per les 4 persones mortes aquells dies. La delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, va tancar la ronda de parlaments anunciant un augment de la inversió en la prevenció d’incendis que ascendeix a 18 milions d’euros, una xifra sis vegades més alta que l’any anterior.


Per acabar la jornada, tots els presents es van desplaçar per inaugurar una escultura cedida de forma altruista pel reconegut escultor Philippe Pastor, anomenada “Les Arbres Brulés”. L’escultura es troba en un camp adjacent a la carretera que va d’Avinyonet de Puigventós a Cistella, al seu pas pel municipi de Vilanant. També es va descobrir una placa en agraïment a tots els cossos d’emergència que van participar en aquells fatídics dies.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.