NAVATA.png

Carta de Serveis

El Consell de la Gent Gran de l’Alt Empordà és el resultat del renaixement del Consell Consultiu de la Gent Gran, que durant anys ha estat extint. Ara, se celebra un any d’aquest canvi, que té per objectiu recuperar un espai de participació de les persones grans que respongués a les seves necessitats. Aquesta entitat està formada per representants de diferents casals i associacions de gent gran de la comarca, tot i que recentment s’han reformat els estatuts per què hi puguin participar persones a títol individual.


De fet, aquest 15 de juliol es va celebrar a Figueres l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran, amb motiu d’aquest primer aniversari. Aquí s’hi va presentar el balanç anual d’activitats, com per exemple accions de sensibilització sobre la prevenció del maltractament a les persones grans i la denúncia de l’edatisme. També s’han dut a terme xerrades de presentació del Consell de la Gent Gran en diferents municipis de la comarca. Aquestes estaven adreçades sobretot als casals, a persones grans interessades en participar a aquest òrgan, i als Ajuntaments del Far d’Empordà, l’Escala, Sant Climent Sescebes, la Jonquera i Sant Pere Pescador.


Ara per ara, les principals qüestions en què treballa el Consell de la Gent Gran són en les conseqüències derivades de la COVID-19 en l’augment de l’escletxa digital de les persones grans, sobretot a l’hora de fer tràmits, sigui en entitats bancàries o en administracions públiques. Aquest fet ha fet augmentar el sentiment de soledat en les persones grans i el seu aïllament. Des del Consell de la Gent Gran s’han dut a terme accions per reivindicar aquestes necessitats i que insten a aquestes entitats a garantir el bon tracte i l’accés de les persones grans cap als tràmits digitals.


En el marc de la participació en el Consell de la Gent Gran de Catalunya: La principal qüestió treballada ha estat les conseqüències de la COVID-19 en l’augment de l’escletxa digital de les persones grans i com ha afectat els serveis bancaris i el tancament de l’administració pública. El creixement de l’escletxa digital ha impactat en un augment de la soledat de les persones grans i del seu aïllament. S’ha dut a terme accions adreçades a les entitats bancàries i a l’administració local (a través de la Diputació de Girona) per tal que garanteixin el bon tracte i l’accés de les persones grans cap als tràmits digitals.


L’Assemblea General del Consell de la Gent Gran també va acordar reorganitzar les comissions de treball, que a partir d’ara seran les següents:
• Mobilitat i accessibilitat
• Salut i drets de final de vida
• Relacions amb l’administració
• Casals i activitats culturals i de lleure

En les comissions de treball, que són espais de treball dels associats, puntualment també poden participar persones expertes en l’àmbit específic de què es parli.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.