GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Aquest divendres 7 d’octubre, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va participar en un acte organitzat per la Comissió de Desenvolupament Sostenible de L’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe (emmarcat al World Clean Up Day).

Aquest acte va consistir en la neteja d’un espai natural, -que en el cas de l’Alt Empordà va ser a la Reserva integral natural de les Llaunes, del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà-, la classificació i caracterització dels residus i un debat amb els voluntaris locals sobre les possibles mesures de prevenció i alternatives als residus trobats.

Prop d’un centenar d’alumnes de l’Institut de Castelló d’Empúries es van repartir en 8 grups per fer una recollida de brossa i després van pesar tot el material recollit i el van separar en fraccions (envasos, resta i pesca) per poder veure quins són els residus més habituals.

L’objectiu principal d’aquesta acció era conscienciar als joves de la necessitat d’evitar generar residus, i molt més llençar-los a l’espai natural. El conseller de Sostenibilitat i Canvi Climàtic, Agustí Badosa, va celebrar la feina que duu a terme el Consell Comarcal per sensibilitzar als joves en aquest tema i va reiterar el seu compromís en seguir treballant en aquesta línia.

Una idea que també va reforçar el director general de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur, que va agrair la implicació del jovent en aquesta acció i va demanar que difonguessin el missatge que s’ha de treballar per evitar la contaminació.

A més de la recollida de material, els alumnes s’han tornat a repartir en grups per fer un debat sobre temes com l’efecte del turisme en la gestió dels residus, els botellots o quines mesures es poden prendre per evitar la contaminació de les burilles.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.