DARNIUS.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través de l’Àrea de Cultura, ha col·laborat en una iniciativa promoguda per l’Associació Buchenwald i l’Associació Triangle Blau. Es tracta d’un taller formatiu per a professorat per difondre l’Holocaust. Ho han fet a través del cinema, en el format de cinefòrum. L’objectiu d’aquesta activitat és explicar el perquè i com el nazisme, un dels períodes més foscos de la humanitat, va causar el major genocidi de la història.
Aquest cinefòrum, anomenat “L’Holocaust, la deportació i la seva memòria”, va consistir en una projecció de sis fragments cinematogràfics, concretament una selecció de films comercials de ficció produïts durant les últimes dècades. En són exemples les pel·lícules Conspiracy (2001), El último tren a Auschwitz (2006), Hannah Arendt (2012) o El fotógrafo de Mathausen (2018).
Per cada una de les seqüències que es van projectar, eles assistents van haver de comentar les principals idees i les reflexions que aporta, i es va dur a terme un debat obert. Al final de cada seqüència, però, es va realitzar una reflexió conjunta, com també al final de tota l’activitat, moment en el qual es va obrir un altre debat sobre les principals conclusions més general a que es va arribar.
Els conductors de l’activitat van ser Xesco Montañez, tècnic municipal d’educació i historiador interessat en la virtualitat del cinema per a la didàctica de la història; i Enric Garriga, president de l’Associació Buchenwald, expresident d’Amical de Mathausen, membre del Comitè Internacional del Camp de Buchenwald i fill del deportat Marcel·lí Garriga.
El conseller comarcal de Cultura i Memòria Història, Josep Maria Bernils, assenyala que «quan des de les associacions Buchenwald i Triangle Blau ens varen oferir aquest taller, vàrem apostar-hi ràpidament. Davant l’auge que experimenta la ultradreta i les ideologies totalitàries arreu d’Europa, i també a casa nostra, cal recordar a les noves generacions tot allò que signifiquen i una de les fórmules és prendre’n consciències a través del professorat escolar. Amb aquest taller segur que tindran noves eines per explicar què va ser l’holocaust i evitar qualsevol intents de repetició».

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.