CADAQUES.png

Carta de Serveis

L’Associació Empordà Turisme i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà han signat avui un nou acord per reforçar els vincles ja existents entre les entitats i estrènyer llaços per reforçar la marca Empordà. L’objectiu és enfortir sinèrgies en les accions que les dues associacions porten a terme anualment, de promoció, formació i lobby empresarial. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident del Consell de l’Alt Empordà i conseller comarcal de Turisme, Agustí Badosa.
El presidents de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra, i el d’Empordà Turisme, Esteve Guerra, coincideixen a afirmar que un treball conjunt de les dues associacions turístiques potenciarà la marca Empordà com a destinació turística de primer ordre. “L’objectiu és unir esforços per impulsar campanyes potents de promoció turística durant tot l’any”, indiquen.
En un dels punts del conveni es contempla que Empordà Turisme consensuarà amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà la línia estratègica de gastronomia i allotjament.
L’Associació Empordà Turisme, constituïda el 2004, té prop de 200 socis i està formada per empreses i entitats públiques empordaneses amb l'objectiu comú de treballar plegats per enfortir el sector turístic per mitjà d’una oferta basada en la qualitat, la sostenibilitat i atenent les necessitats dels visitants. Empordà Turisme aposta per una promoció turística de l’Empordà innovadora, sostenible i de qualitat i fa temps que treballa per desestacionalitzar l’oferta, amb tres pilars bàsics com són la cultura, la gastronomia i la natura i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La plana www.empordaturisme.com inclou experiències per gaudir de l’Empordà i s’han dut a terme diferents campanyes per donar a conèixer totes les possibilitats que ofereix el territori als visitants. Els mercats principals als quals s’adrecen les campanyes són Catalunya, el País Valencià, Navarra, el País Basc, el sud de França i l’Illa de França.
Empordà Turisme ofereix un gran nombre d’eines als associats perquè siguin ambaixadors de la comarca. Des de l’entitat es fan cursos de formació i també s’ha posat en marxa un pla d’accions a nivell digital. L’objectiu és unir esforços per construir plegats campanyes de promoció turística de primer ordre amb les complicitats necessàries del territori i escoltant totes les sensibilitats.
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que es va constituir l’any 1978, agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca. A l’Alt Empordà, l’hostaleria representa el 10,9 % del Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca i abans de la pandèmia movia 308 milions d’euros. A aquesta quantitat s’ha de sumar el que generen les activitats indirectes relacionades amb l’hostaleria. Durant el 2019 el sector va donar feina a 6.688 treballadors el que representa el 12,4% del total de l’ocupació a la comarca . La xifra se situa 5 punts per sobre de la mitjana catalana el que demostra que és un sector cabdal a l’Alt Empordà.
L’Associació d’Empresaris de l’Alt Empordà (www.empordahostaleria.com) agrupa una àmplia oferta d’allotjament i gastronòmica i treballa contínuament per potenciar aquesta vessant. Recentment ha impulsat un cicle de jornades per debatre els reptes del turisme i innovar el sector econòmic més important de la comarca. La desestacionalització va ser el primer del eixos de les jornades que es van iniciar el 21 de novembre a Figueres, i que continuaran a finals de gener, amb una segona jornada centrada en la sostenibilitat; i el març amb una tercera jornada, al voltant del tema de la digitalització. L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà té com a objectiu innovar el sector econòmic més important de la comarca.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.