AVINYONET.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar, en el passat ple de desembre, potenciar la seva aposta per promoure noves iniciatives i projectes que potenciïn la salut dels ciutadans de l’Alt Empordà. Es tracta d’una moció que va rebre el suport unànime del plenari de la corporació supramunicipal.
Un dels punts acordats és promoure propostes i projectes que ajudin a la millora de la salut dels altempordanesos, d’acord amb les recomanacions establertes per l’Organització Mundial de la Salut, i vehiculades per les institucions polítiques del territori i els agents de la salut.
Des del Consell Comarcal també es vol col·laborar amb l’Institut de Recerca en Salut i Social Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà, amb l’elaboració i l’aportació d’indicadors clau del projecte INDIKA, l’observatori de salut i social de l’Alt Empordà. Les publicacions d’aquest projecte, les quals agrupen les dades del darrer any disponible, exemplifiquen la informació específica amb el major grau de detall possible.
També es vol liderar una estratègia que interpel·li a actius públics i privats de la comarca, i crear accions conjuntes amb els agents sanitaris del territori per tal d’incloure la salut en les polítiques impulsades des del Consell Comarcal.
Cal recordar que l’Alt Empordà és la comarca de Catalunya amb major nombre de municipis. També és la segona comarca amb major percentatge de població estrangera. Presenta una taxa d’envelliment superior a la de la província de Girona i al conjunt de Catalunya, i és la quarta comarca amb la taxa d’escolarització als 17 anys més baixa. El PIB de l’Alt Empordà se situa en tretzena posició a nivell de Catalunya, i l’any passat va ser visitada per més de mig milió de persones, de les quals, més del 50% eren de procedència estrangera. A aquestes dades se li afegeixen les grans diferències existents entre bona part dels seus municipis, des de la costa fins a la zona muntanyenca, des de la plana fins a l’espai fronterer.
Tot plegat ajuda a fer possible una lectura i una avaluació ajustades a la realitat que permetin generar polítiques i accions adequades a les seves necessitats. I és en aquest marc on el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha volgut reforçar l’aposta per la salut, col·laborant principalment amb la Fundació Salut Empordà i amb altres organismes sanitaris per poder fer un pas més enllà en l’assistència rebuda a l’Alt Empordà.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.