ESPOLLA.png

Carta de Serveis

El 1935 Hotel & Apartaments de Roses, del Terraza Grup, ha estat premiat com a establiment més sostenible en el marc de la campanya ‘Banderes Verdes’ que organitza Ecovidrio, essent l’únic hotel a Catalunya que ha rebut aquest guardó. El premi reconeix l’esforç de l’establiment rosinc per dur a terme una gestió i unes pràctiques en sintonia amb l’economia circular i que provoquin el menor impacte possible en el medi ambient.
L’acte d’entrega del guardó s'ha fet al mateix hotel amb la presència de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet; del regidor de Medi Ambient de Roses, Lluís Espada; del director general del Terraza Grup, Miquel Gotanegra; i del gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Ivan Costa.

El 1935 Hotel & Apartaments compta amb les certificacions mediambientals més rellevants que avalen el seu compromís amb la sostenibilitat. És dels pocs hotels de la comarca de l’Alt Empordà que disposa del certificat ISO 14001; també compta amb l’acreditació ISO 9001. A més, l’establiment està adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Cap de Creus.
Pel que fa a l’estalvi d’energia, el 60% de la que consumeix l’establiment és auto generada a través de plaques solars; compta amb sensors que aturen la climatització de les habitacions quan s’obre una porta o una finestra; i disposa de carregadors elèctrics per als cotxes. Quant a la reducció de consums d’aigua, a l’hotel es substitueixen gradualment les zones de gespa per jardí sec (amb pedres) i fan servir vegetació autòctona i el rec gota a gota. També s’ha substituït el clor de la piscina per aigua salada per reduir els productes químics i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes.

Per altra banda, l’establiment fomenta la mobilitat sostenible i la descoberta del territori posant de forma gratuïta bicicletes a disposició dels clients durant la seva estada. Al 1935 Hotel & Apartaments, no hi ha cap element que sigui d’un sol ús, a les habitacions hi ha ampolles d’aigua de vidre. I pel que fa a la gestió dels residus, separen selectivament tots els que generen.
Cal destacar també la seva aposta pels productes de proximitat en els àpats per reduir la petjada de carboni en el transport.

“Les polítiques mediambientals que vam posar en marxa fa anys juntament amb una filosofia de màxim respecte pel nostre entorn, que han estat un dels nostres signes d’identitat, ens han portat a rebre aquest reconeixement que ens anima a continuar en aquesta línia i millorar-la cada any. Tenim clar que aquest és el camí a seguir i amb l’ajuda dels nostres clients seguirem reforçant aquest compromís”, ha manifestat Miquel Gotanegra, director general del Terraza Grup.

La consellera Anna Palet ha manifestat que “des del Consell Comarcal mantenim una aposta ferma per la recollida selectiva i el desenvolupament sostenible. Per aquest motiu és important que seguim fomentant el reconeixement als establiments com el 1935 Hotel & Apartaments, compromesos amb el medi ambient i la preservació del nostre entorn”. I Lluís Espada ha afirmat que “des de l’ajuntament valorem molt positivament l’esforç de l’establiment per millorar dia a dia en l’àmbit de la sostenibilitat perquè estem convençuts que aquest és el camí”.

El guardó s’emmarca en la iniciativa #Movimientobanderasverdes impulsada per Ecovidrio que gestiona el contenidor verd, que enguany arriba a la IV edició, i on han participat 144 ajuntaments i 15.397 establiments hotelers de cinc comunitats autònomes, entre els quals hi ha uns 2.000 a Catalunya.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.