ORDIS.png

Carta de Serveis

Durant el segon trimestre de 2023, l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha impulsat la posada en marxa de quatre grups de suport a persones cuidadores de la comarca.
L’objectiu d’aquest grups és l’acompanyament als familiars que tenen cura de persones en situació de dependència o afectades de malalties cròniques. Una situació que sovint comporta aïllament, solitud i esgotament, amb conseqüències per a la salut, tant física com mental.
Aquest acompanyament, centrat en les cures de llarga durada, s’enfoca des d’una visió integral, social i sanitària, tant de cara a la persona depenent com de cura al familiar, essent un espai de suport mutu, on es sol crear una xarxa de suport que continua amb el temps. Entre les activitats de cura s’han introduït activitats culturals, com la visita al Museu d’Empúries, una activitat de salut i mar a Llançà amb l’entitat Som Mar, o a Vilafant amb unes sessions extres de moviment i emocions amb l’entitat Vibrart.
El treball en xarxa ha resultat clau tant a l’hora de posar en marxa els grups com a l’hora d’enfocar les sessions des d’un punt de vista integral. Les sessions , que tenen lloc un cop a la setmana durant 12 setmanes, són portades a terme per professionals de la salut i dels serveis social, com ara terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, nutricionistes, metges, infermeres, psicòlegs, treballadores socials... També hem comptat amb la participació de l’entitat Dret a Morir Dignament.
Els primers grups que s’han posat en marxa són a Vilafant, L’Escala, i Llançà. Actualment s’està portant a terme també a Vilabertran els dimecres a la tarda, organitzat conjuntament amb Albera Salut. En els propers mesos, està previst que se’n creïn de nou a La Jonquera i Roses.
Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Benestar a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.