NAVATA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat les primeres Jornades del Paisatge de l’Alt Empordà, que tenen lloc en diferents espais de la comarca fins al dia 15 d’abril, amb la jornada final a Capmany, on es celebrarà el  Consell d’Alcaldies.

Aquestes jornades sorgeixen de la voluntat de donar a conèixer i dinamitzar els espais d’interpretació del paisatge ja existents a la comarca, com el d’El Far d’Empordà o Capmany, i de difondre i promoure accions de sensibilització envers el nostre entorn. Les línies d’actuació d’aquestes jornades es centren en quatre eixos que es materialitzen amb activitats educatives, culturals i de lleure:

  • La diagnosi del paisatge submarí urbà de la comarca i els seus impactes, centrant l’estudi en cinc platges del litoral amb una exposició fotogràfica itinerant que s’inaugurarà a la Casa Marly de Llançà el dijous 12 d’abril.
  • Ampliació de miradors de paisatge de l’Alt Empordà amb propostes de rutes guiades el dissabte 13 d’abril a la zona de la Garriga d’Empordà i el paisatge de la pedra seca i el diumenge 14 d’abril a l’entorn d’El Far d’Empordà i el paisatge poètic de Montserrat Vayreda.
  • Implementació del projecte pedagògic «Camins de natura, paisatge i aprenentatge» enfocat a diferents nivells educatius per a entendre i conèixer el paisatge de la comarcal, amb visites escolars al Centre d’Interpretació del Paisatge d’El Far.
  • Dinamització del Centre d’Interpretació del Paisatge d’El Far d’Empordà i promoció dels espais paisatgístics i de les possibilitats que aquests ofereixen als municipis, amb una jornada per a representants municipals el dijous 11 d’abril.

La consellera comarcal de Medi Ambient explica que “aquestes primeres jornades del paisatge ens han de servir per iniciar un projecte d’abast més ampli que ens ajudi a teixir llaços entre municipis a l’hora de difondre la riquesa del nostre paisatge i sensibilitzar a la població sobre la importància de mantenir-lo i preservar-lo.” Sobre la diversitat d’activitats la consellera destaca que “és molt important que ens enfoquem en diferents tipus de paisatges així com en diferents públics, per tal que ja des de ben petits els nens i nenes coneguin i respectin l’entorn i que com a adults gaudim de la riquesa cultural, patrimonial i paisatgística de l’Alt Empordà.”

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.