CADAQUES.png

Carta de Serveis

Enguany, la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de diverses institucions i entitats, commemoren el centenari del naixement de l’escriptora i poeta altempordanesa Montserrat Vayreda (Lladó 1924-Figueres 2006), que va dedicar gran part de la seva vida a l’observació del paisatge i a l’estudi dels personatges i dels costums de la comarca, per plasmar-ho posteriorment a les seves obres i publicacions. Per la seva dedicació al país i a la cultura catalana va rebre nombrosos guardons i reconeixements públics. Una de les seves obres més destacades va ser “Els pobles de l’Empordà”, escrita entre 1978 i 1990 on relata amb una prosa característica els paisatges i racons de tot el nostre territori, tant l’Alt com el Baix Empordà.
Amb motiu d’aquesta efemèride el Consell Comarcal, es suma a les accions commemoratives d’aquest any que inclouen, entre altres activitats, una marató literària de lectura durant la Diada de Sant Jordi, una sortida guiada a l’entorn dels paisatges de Vayreda al Far d’Empordà, la integració dels poemes de Montserrat Vayreda als miradors de paisatge de l’Alt Empordà i la donació dels documents d’estudi de la poetessa als ajuntaments.
El vicepresident del Consell Comarcal i conseller delegat de Cultura Josep Maria Bernils, destaca que “Montserrat Vayreda és un referent de la cultura per al país i la comarca. Amb la voluntat de mantenir viu el seu llegat literari, des del Consell Comarcal ens sumem a la commemoració del seu centenari fent partícip a tota la comarca en aquestes dues iniciatives que hem preparat. Vayreda va ser l’autora que segurament més va escriure sobre tots i cadascun dels pobles de casa nostra, tant en poesia com en prosa. Per això aquesta efemèride és necessària per a possar-la novament en valor i fer-la conèixer a les noves generacions i a nous públics.”
La marató literària, acte central d’aquesta programació, tindrà lloc el dimarts 23 d’abril a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà entre les 12h i les 14h. Els participants faran lectura d’un dels municipis que apareixen al llibre “Els pobles de l’Empordà”, traçant un recorregut poètic pels 68 pobles de la comarca, des d’Agullana fins a Vilaür.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.