ELPORT.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat les primeres Jornades del Paisatge de l’Alt Empordà, que van tenir lloc en diferents espais de la comarca entre el 2 i el 15 d’abril.
Aquestes jornades, sorgides de la voluntat de donar a conèixer i dinamitzar els espais d’inter-pretació del paisatge ja existents a la comarca i de difondre i promoure accions de sensibilització envers el nostre entorn, van comptar amb activitats diverses com visites per a escolars, una jornada per a representants municipals, la inauguració d’una exposició sobre paisatge subaquàtic urbà i dues sortides guiades que van centrar el seu recorregut en elements culturals i patri-monials del paisatge.
La sortida guiada per Josep Espigulé comptava amb un recorregut d’uns 6km a l’entorn de la Garriga-Rissec, on es va posar en valor el paisatge de Pedra Seca amb els marges i barraques que es troben als termes de Vilanant i Avinyonet de Puigventós. La sortida guiada per Josep Maria Dacosta el diumenge 14 d’abril, va tenir com a element vertebrador els textos de la poetessa altempordanesa Montserrat Vayreda, de qui enguany es commemora el centenari. Durant el recorregut al voltant del mirador els Estanys del Far d’Empordà, es va fer lectura i recital d’alguns dels seus versos , que plasmen la riquesa i diversitat del paisatge de la comarca.
L’exposició inaugurada a Llançà sobre el Paisatge Subaquàtic Urbà es podrà veure a la Casa Marly fins al 2 de maig i recorrerà diferents espais dels municipis costers que han participat del projecte. Les Jornades van posar el punt final amb el Consell d’Alcaldies celebrat a Capmany el dilluns 15, i la visita guiada al nou espai d’interpretació de la Vinya i el Vi, inaugurat el passat mes de febrer.
La consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet, va fer un balanç molt positiu d’aquestes primeres Jornades: “Des del Consell Comarcal fa temps que apostem per projectes de reconei-xement del paisatge amb tot allò que aquest incorpora. Per poder fer-ho és indispensable la col·laboració de tots i totes i sobretot un treball transversal que tingui en compte tots els eixos que se'n deriven, com el turisme, la cultura, l’educació i el coneixement de l’entorn per part dels més joves. Les Jornades del Paisatge així ho han demostrat i confiem que aquest iniciativa engegada des de l’àrea de Medi Ambient, sigui la llavor d’un projecte que involucri a tota la comarca.”

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.