PALAUDE.png

Carta de Serveis

El dijous 2 de maig es celebra el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar. Per aquest motiu des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà s’engega una campanya de sensibilització dirigida sobretot a infants i joves. A Catalunya l'any 2023 el 62,6% d’estudiants afirmaven haver presenciat algun episodi d’assetjament escolar i més del 50% assegura que ha intentat «ajudar com ha pogut». Segons la consellera d’Educació, Júlia Gil “Aquestes xifres ens ha de fer pensar a tots i totes en actuar de manera transversal tant en l’àmbit educatiu, com el familiar i del lleure”.
La campanya que s’ha iniciat aquesta mateixa setmana tindrà una durada d'un mes i consistirà en la difusió i comunicació de material gràfic i la retolació de dos autobusos del servei de transport escolar de la comarca.
Els autobusos que formaran part d'aquesta campanya són:
Línia 1, 2 i 3 de l'autobús urbà de Figueres
Línia 19R2 de transport escolar (Cabanes-Vilabertran-Peralada) i interurbà (Vilajuïga-Pau-Palau, Roses-Castelló d’Empúries-Figueres)
La voluntat d'aquesta acció és arribar a l'alumnat amb un missatge molt clar: Tu tries com jugar la partida.
La campanya presenta diversos personatges en un entorn digital amb el qual els i les joves estan molt familiaritzats. De cadascun d'aquests personatges se’n ressalten quatre característiques en diferents nivells: Empatia, Agressivitat, Respecte i Indiferència. D'aquesta manera, no només es posen en valor els atributs positius de l'empatia i el respecte, sinó que també es té en compte la valentia que implica no mostrar-se indiferent davant les possibles situacions d'assetjament.
La consellera Júlia Gil ha afegit també que “Des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà adquirim el ferm compromís de seguir treballant en aquesta línia i desitgem que aquesta campanya sigui una eina més que contribueixi a conscienciar sobre la situació que malauradament viuen molts infants i adolescents.”

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.