ORDIS.png

Carta de Serveis

«Soc Pre» és una activitat de lleure i formació que es concreta en un curs de pre-monitors en format d’acampada que enguany s’ha dut a terme els dies 25, 26 i 27 de juny a als terrenys d’acampada del càmping d’Albanyà (Bassegoda Park). L’activitat ha agrupat uns 80 joves d’entre 13 i 17 anys i ha estat organitzada conjuntament entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i les àrees de joventut de 15 municipis de la comarca a través del projecte tècnic.
Aquest és el tercer any que es duu a terme la iniciativa, que es distingeix d’altres cursos de pre-monitors per la vinculació que permet establir entre els joves dels diferents municipis i per la voluntat d’oferir un retorn a aquests municipis majoritàriament petits i rurals.
L’estada ha estat cofinançat entre el Consell Comarcal, els municipis implicats, i les famílies dels participants. Els municipis que han participat d’aquesta edició són: Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Cadaqués, Garriguella, Lladó, Llançà, Llers, Mollet de Peralada, Peralada, Navata, Port de la Selva, la Selva de Mar, Sant Llorenç de la Muga, Vilabertran, Vilajuïga i Vilamaniscle. Les activitats han estat dirigides per l’empresa de lleure Anncon, que gestiona tot el servei de monitoratge, i han inclòs formacions específiques de normativa de lleure, teatre, jocs interiors i exteriors, introducció als primers auxilis, rutes a la natura, jocs de nit, etc.
La creixent implicació dels municipis ha fet que enguany s’hagi replantejat el format tradicional de les activitats en diferents pobles, optant per una acampada que s’ha dut a terme a l’entorn del càmping Bassegoda Park d’Albanyà. Un cop finalitzat el curs, els joves realitzaran les pràctiques als seus propis municipis de residència.
La darrera jornada va comptar amb la visita d’alcaldes i regidors de joventut dels municipis i amb la presència de la consellera comarcal de Joventut, Núria Escarpanter, que va voler recordar la importància d’apostar per la formació dels joves de la comarca: “Cal que des dels municipis i les institucions ens impliquem en la formació dels joves per garantir una educació en el lleure basada en els valors que ens fan créixer com a societat i com a comarca, contribuint a dotar-los d’eines per a què construeixin el seu futur personal i professional”

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.