GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Les dades meteorològiques utilitzades per a determinar els trets climàtics d’una regió s’obtenen a través de diferents estacions meteorològiques distribuïdes al llarg del territori català. Aquestes mesuren les variables meteorològiques tals com: velocitat i direcció del vent, radiació solar, temperatura, humitat relativa, precipitació o pressió atmosfèrica.

A la comarca de l’Alt Empordà es comptabilitzen un total de vuit estacions meteorològiques homologades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) del Departament de Medi Ambient i Habitatge, tot i que també se’n troben altres tres prou importants d’iniciativa particular, situades als municipis d’Agullana, Capmany i Peralada.

 

 

Mapa 25. Distribució de les estacions meteorològiques a la comarca de l’Alt Empordà

Font: elaboració pròpia

 

En base a les dades d’aquestes estacions meteorològiques, sumades a totes les altres que es distribueixen arreu de la comunitat autònoma, el SMC publicà l’Atles Climàtic Digital de Catalunya (2001) a partir del qual s’extreuen les dades climàtiques que s’exposen a continuació.

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.