GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Un dels aspectes que més caracteritzen el medi natural de l’Alt Empordà és l’extraordinària varietat que presenta, gens habitual en regions d’extensió similar, de tal manera que, tal com han destacat els especialistes, una gran part de les estructures de paisatge que es troben a molts indrets d’Europa s’hi poden trobar representades a la comarca.

Des de la incorporació normativa de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge del Paisatge, a Catalunya s’han delimitat diferents zones en base a paràmetres paisatgístics (factors naturals -vegetació, fauna, litologia o hidrologia-, factors antròpics i les seves possibles interaccions amb els naturals, i finalment paràmetres de percepció humana). Aquest procés ha donat com a resultat la identificació a l’Alt Empordà de diferents regions o unitats de paisatge que representen unes característiques biològiques i paisatgístiques comunes. En concret, a la comarca es poden trobar les unitats de paisatge del Cap de Creus, la Plana de l’Empordà, les Salines-l’Albera, els Aspres i, limitant amb altres comarques, les unitats de l’Alta Garrotxa, Garrotxa-d’Empordà i Terraprims.

 

Mapa 43. Delimitació de les unitats de paisatge a l’Alt Empordà

Font: elaboració pròpia

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 4 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.