El passat dijous 10 d'abril el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres van organitzar la jornada "Èxit empresarial amb perspectiva de gènere", amb l’objectiu de mostrar els beneficis d’incorporar la igualtat a les empreses. L’acte, obert a tothom, va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal, i va comptar amb la participació dels representants de quatre empreses de la comarca.
Durant la taula rodona es van abordar qüestions de present i de futur pel que fa a igualtat dins les empreses i bones pràctiques aplicades als entorns laborals, ja sigui en l’àmbit de la conciliació, la incorporació de talent femení, la formació o l’abordatge de les violències masclistes a l’empresa, entre d’altres. Hi van intervenitr representants de quatre empreses de la comarca:
- Verònica Bleisa. Directora de RRHH de Zodiac Española
- Gerard Sanclemente Tècnic de RRHH de Friolisa
- Xavier Ferrer. Director de RRHH de Rieju
- Karmele Peciña. Responsable de Formació de la Fundació Salut Empordà
Durant la jornada també es va presentar la figura de la Tècnica d’Equitat en els Treballs, un servei d’assessorament gratuït per ajudar les empreses de la comarca a implementar mesures d’igualtat. La sessió va finalitzar amb un espai de debat i reflexió per compartir experiències.
L’Alt i el Baix Empordà s’uneixen un any més per oferir una serie de visites guiades de caps de semana, que s’iniciaran el dissabte 12 d’abril i s’allargaran fins al mes de juny.
Les activitats inclouen itineraris interpretatius, visites sensorials i experiencials, activitats de flora i fauna, snorkel, així com sortides orientades a la recuperació del patrimoni natural.
La primera de les dotze propostes d'aquest any, que porta el nom Descoberta del patrimoni cultural, tindrà lloc al Parc Natural del Cap de Creus, amb un itinerari interpretatiu pels voltants de Mas Ventós.
Programació de primavera dels Espais Naturals:
• 12 d'abril: Cap de Creus - Descoberta del patrimoni cultural.
• 13 d'abril: Castell-Cap Roig - Extracció d’espècies exòtiques.
• 20 d'abril: Albera - Itinerari botànic i usos tradicionals de les plantes.
• 26 d'abril: Gavarres - Coneix la flora de primavera amb Mònica López.
• 4 de maig: Aiguamolls - Ruta sensorial a Mas Matà.
• 10 de maig: Cap de Creus i Gavarres - Paisatge mosaic i anellament d’ocells.
• 18 de maig: Montgrí - Floració mediterrània entre Fontanilles i Llabià.
• 24 de maig: Aiguamolls - Visita geològica a l'Estany de Vilaüt.
• 8 de juny: Montgrí - Ermita de Santa Caterina.
• 15 de juny: Albera - Cap Ras amb snorkel i interpretació del paisatge.
• 21 de juny: Castell-Cap Roig - Sortida naturalista per explorar flora, fauna i geologia.
Informació pràctica: Totes les activitats són gratuïtes amb places limitades. És imprescindible reservar plaça amb antelació, a partir de 10 dies abans de cada sortida. Cada espai natural proporciona les seves dades de contacte per a gestionar inscripcions.
Informació més detallada a: https://www.socemporda.com/espais-naturals/
Aquest divendres 28 de març el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través de l’Àrea de Joventut, ha acollit el tancament de la quinzena edició de l’Okup’Alt, el projecte orientat a la formació de joves, d’entre 16 i 29 anys.
La clausura ha comptat amb la participació de la consellera de Joventut, Núria Escarpanter, el coordinador territorial de Joventut a Girona, Amadeu Breva, la directora de Formació de la Cambra de Comerç de Girona, Cristina Cots, i l’alcalde de Capmany i conseller comarcal Joan Fuentes.
Al llarg d’aquest curs, de dos mesos de durada, els joves han pogut formar-se durant 150 hores en tasques de jardineria i manteniment, duent a terme activitats de desbrossament, de poda, de pintura o de rehabilitació de parets, entre d’altres. Paral·lelament, els joves també han dut a terme 60 hores de formació ocupacional amb tallers de preparació d’entrevistes, formacions en riscos laborals, elaboració de currículums i xerrades sobre emprenedoria i motivació, entre d’altres.
La consellera comarcal Núria Escarpanter, ha destacat: “Des de l’àrea de Joventut agraïm l’esforç i dedicació que han demostrat aquests joves durant tot el procés d’aprenentatge. Que hàgim arribat a aquesta quinzena edició amb la implicació de tants ajuntaments i empreses de la comarca, ens demostra que aquest és un model d’èxit pel qual hem de seguir apostant.”
Durant aquesta darrera jornada els joves han participat a les entrevistes breus de l’Hora Okup’Alt, en les quals els representants de dotze empreses de la comarca, com son Txots, ICON, Torremirona, Vilram, Friolisa, IMA, Rocktail, König, Assembly Brands, Link Produccions, Jardineria Solé i Nargesa, han avaluat alguns dels aprenentatges adquirits durant el curs.
La iniciativa, que actualment forma part del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE) per a persones inscrites a Garantia Juvenil del Ministeri de Treball i Economia Social, ja ha format a més de cinc-cents joves de l’Alt Empordà des de la seva primera edició l’any 2010.