Aquest dissabte els membres dels grups de govern del Consell Comarcal (Junts i PSC) es van reunir a Llançà en una jornada de treball on es van analitzar i debatre les qüestions més rellevants de cada àrea, totes elles plasmades en un Pla Estratègic que ha de servir de full de ruta per als propers mesos.
Aquest consens entre les dues formacions és el que permet afrontar els reptes d’una comarca tan singular com l’Alt Empordà i fixar unes prioritats clares: sostenibilitat, inclusió social, dinamització econòmica i millora dels serveis públics
El vicepresident i portaveu de Junts per Catalunya, Josep Maria Bernils, va destacar que el Pla “neix de l’entesa entre dues sensibilitats polítiques que, tot i les seves diferències ideològiques i programàtiques, han posat el bé comú al centre de l’acció.”
Per la seva banda, el vicepresident i conseller de Recursos Humans Pere Casellas va posar en relleu els avenços que s’han fet durant aquest any en matèria de personal: “Volem reconèixer l’esforç dels treballadors i treballadores del Consell, per això estem compromesos amb l’aplicació progressiva de la valoració dels llocs de treball i el foment d’unes condicions laborals dignes”.
Algunes de les accions que es reflecteixen al document suposaran grans millores per als municipis i les persones de la comarca, com la implementació del nou sistema de recollida de residus, la gestió dels cinc pous d’aigua que s’estan construint a l’entorn de Peralada, el suport en la redacció dels Plans de Protecció Civil Municipals o la nova plataforma online de cita prèvia per l’accés als serveis socials bàsics.
El Consell Comarcal reafirma la seva aposta per la transparència, la responsabilitat i el diàleg, valors imprescindibles per construir una comarca cohesionada i justa.
També es gestionarà la incorporació de noves competències i la implicació dels ajuntaments i de la societat civil ens iniciatives d’un marcat accent d’identitat cultural, amb projectes com l’Avinguda del Vi i de l’Oli o la posada en valor del patrimoni natural i paisatgístic de la Pedra Seca.
Segons va ressaltar el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa “aquest Pla és el reflex d’un compromís col·lectiu i d’una voluntat inequívoca de servir els nostres municipis i la seva gent. El Consell Comarcal assumeix la seva responsabilitat com a motor del canvi, amb la convicció que la nostra acció política pot i ha de marcar una diferència.”
Aquesta iniciativa del Consell Comarcal formarà part d’un projecte més ampli que aproparà la música, el teatre i el cinema a tots els municipis de la comarca.
El proper dissabte 28 de desembre la Jove Orquestra de Figueres oferirà el seu tradicional concert de Nadal en un nou escenari, apropant la música clàssica a un entorn únic com l’església romànica de Sant Miquel de Fluvià.
La iniciativa, impulsada des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà té per objectiu apropar la música clàssica a espais d’interès patrimonial de la comarca.
El vicepresident i conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Bernils, explica aquesta iniciativa amb projecció de futur: "Amb la voluntat de portar la música clàssica als pobles, promovem aquest Concert de Nadal, que en aquesta primera edició tindrà com a marc l'església romànica de Sant Miquel de Fluvià. La intenció és poder oferir, en el futur, més d'un concert a l'entorn de les festes de Nadal i forma part d'un projecte més ampli, de l'àrea de Cultura, per portar teatre i cinema als pobles, que concretarem al llarg de l'any vinent".
La Jove Orquestra de Figueres està formada per més de setanta instrumentistes de 7 a 70 anys, distribuïts en cinc seccions coordinades per Domènech Surroca. La Camerata Icària és una de les seccions integrades dins la JOF (Jove Orquestra de Figueres) que aplega músics d'arreu de la comarca, i farà la pre-estrena del concert per a piano i orquestra de Mozart.
Des del 2004, prop de 13.000 participants han assistit als Tallers organitzats pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Aquesta tardor s’ha dut a terme una nova edició dels Tallers de Memòria per a persones grans a diferents municipis de l’Alt Empordà.
L’activitat, coordinada des de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal i dirigida per vint-i-cinc professionals de la mateixa, té com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca.
Els tallers s’adrecen a persones majors de 65 anys i s’han realitzat a trenta-un municipis que han sol·licitat el servei a través del seu ajuntament. La finalitat d’aquestes activitats, que es duen a terme en dotze sessions d’una hora setmanal, és treballar de forma íntegra l’estimulació de les capacitats mentals de les persones grans.
El conseller comarcal de Benestar, Àlex Hernández, ha destacat la importància de mantenir aquest tipus d’accions: “des de l’àrea de Benestar s’està fent molt bona feina, i estem molt satisfets de poder seguir apostant per activitats que fomenten un envelliment actiu. També cal destacar el treball que s’està fent conjuntament amb el Consell de la Gent Gran i la Taula pels Drets de les Persones Grans, per donar a conèixer i difondre la rellevància del bon tracte envers les persones grans. “
El Taller de Memòria facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. Aquesta activitat consta de dotze sessions d’una hora setmanal cadascuna.
Enguany, amb motiu del vintè aniversari, el Consell Comarcal ha obsequiat als participants dels tallers amb una carpeta commemorativa i s’han programat diverses sessions de riure-teràpia amb l’experta en consciència i moviment, Gemma Mogas.