CISTELLA.png

Carta de Serveis

El ple ordinari del mes de juliol del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat per 32 vots a favor i un en contra, una moció de posicionament en favor de les energies renovables i en contra dels macro projectes no sostenibles. Aquesta proposta, impulsada pel grup de Tots per l’Empordà, va en la línia de la moció aprovada per unanimitat el febrer de 2021, i reclama una planificació acurada per evitar que la implantació de les renovables en cap cas vagi contra el desenvolupament i l’estil de vida dels territoris.
Per aquest motiu el Consell Comarcal demana a la Generalitat que acceleri el desenvolupament del Pla Territorial de les Renovables a Catalunya (Plater), per tal que els ajuntaments disposin de tota la informació referent al desplegament de les renovables. Des de l’Àrea de Medi Ambient del propi Consell s’ha instat als ajuntaments, entitats particulars i associacions a fer les aportacions que es creguin convenients, refermant així el compromís de la institució amb els municipis i les seves realitats. El Plater és una eina indispensable per al territori, i així ho va recordar el conseller de Sostenibilitat, Joan Fuentes, durant el ple comarcal:
“Si el Plater ja fos una realitat, alguns projectes no arribarien a tirar endavant perquè el seu caràcter vinculant regula els espais lliures o disponibles per a la instal·lació dels parcs. Per tant, reclamem que s’apliqui de manera imminent en benefici de l’ordenació del territori i així evitar que els ajuntaments es trobin amb la càrrega que suposa el procés d’al·legacions cap a projectes, que amb l’aplicació del Pla, potser no s’haurien ni plantejat. “
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, ha recordat que encara queda molta feina a fer i que “Si com a comarca volem liderar la sobirania energètica, orientada a l’autoconsum i la distribució de proximitat, no podem dependre d’altres territoris.”
Pel que fa a l’eòlica marina el posicionament de la moció és clar i reclama que es prioritzi i es tingui en compte la biodiversitat de les zones afectades directament, així com la protecció dels espais d’interès públic i dels espais agrícoles i pesquers.
En aquest mateix Ple, el Consell ha aprovat una moció de la CUP a favor de la restitució del municipi de Medinyà, i una moció sobre l’adhesió al Consorci de Transport Públic de l’Àrea de Girona. Durant la sessió es va rebutjar una moció d’ERC sobre la implantació de parcs energètics eòlics i fotovoltaics a la comarca.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Empúries ha acollit enguany la tercera edició de la Trobada Jove, que organitza el Consell Comarcal de l’Alt Empordà conjuntament amb els Ajuntament de Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala i Figueres.
El dijous 18 de juliol, des de les 15h de la tarda fins les 22h de la nit els jardins de les Ruïnes d’Empúries es van convertir en l’escenari privilegiat d’una trobada que s’ha consolidat com un dels grans esdeveniments per a joves de la comarca. La programació de la jornada comptava amb activitats lúdiques gratuïtes ambientades en l’època greco-romana, com aventura olímpica, tir amb arc, javelina, invents d’Arquímedes, Déus grecs, o espectacle de lluita greco-romana. Per acabar la jornada els joves van poder gaudir d’un ball de fi de festa amb la Banda Neón.
L’objectiu d’aquesta trobada, des dels seu inici, és facilitar un espai d’intercanvi d’experiències de lleure juvenil durant l’època de vacances d’estiu. La Trobada pretén ser un espai de referència pels joves d’entre 12 i 18 anys, que durant aquesta època de l’any realitzen diferents activitats relacionades amb el lleure, ja siguin casals joves com Espais Joves o activitats puntuals juvenils.
Des de la mateixa Trobada Jove, la consellera de Joventut del Consell Comarcal, Núria Escarpanter, destacava que “La Trobada Jove és el resultat de la tasca que es duu a terme des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal amb coordinació amb els diversos ajuntaments de la comarca, i posa de manifest la importància d’aquesta col·laboració per tal d’oferir als nostres joves entorns lleure orientats als valors, el civisme i la convivència; un lleure que ha de ser una font d'aprenentatge i desenvolupament dels i les nostres joves.”

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

El passat mes de febrer es va conèixer el resultat de la licitació que es va dur a terme des de la conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat amb l’objectiu d’implementar el servei d’oficines bancàries mòbils a més de 500 municipis de Catalunya. Les entitats financeres adjudicatàries són CaixaBank i Caixa Enginyers.

Amb motiu de la posada en funcionament de les oficines mòbils, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acollit aquest dimecres una sessió informativa amb els alcaldes i representants dels municipis beneficiats del servei. A la jornada hi han assistit el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, i el director de Banca Institucional i el director de zona de Catalunya i Balears del Grup Caixa d’Enginyers, Eduard Barcons i Àlex Giménez. L’entitat ha presentat el servei #CEApropa i ha copsat les inquietuds dels representants municipals que han assistit a la trobada.

El servei, que està previst que entri en funcionament la propera tardor-hivern, donarà cobertura a 26491 habitants dels següents municipis:

Far d’Empordà; Avinyonet de Puigventós; Borrassà; Cabanes; Siurana; Espolla; Fortià; Garrigàs; Masarac; Mollet de Peralada; Ordis; Palau de Santa Eulàlia; Pau; Pedret i Marzà; Pontós; Rabós; Riumors; Sant Miquel de Fluvià; Santa Llogaia d’Àlguema; Selva de Mar; Torroella de Fluvià; Vilafant; Vilaür; Vilamacolum; Vilamalla; Vilamaniscle; Vila- sacra; Albanyà; la Vajol; Boadella i les Escaules; Cabanelles; Cantallops; Capmany; Cistella; Lladó; Navata; Pont de Molins; Sant Llorenç de la Muga; Terrades; Vilanant; Biure; Sant Mori; Ventalló i Viladamat.

Gràcies a aquest nou servei, els veïns i veïnes podran realitzar en el propi municipi les mateixes gestions que a una oficina bancària tradicional a través d’un servei  d’assessorament financer de qualitat, adaptat a les necessitats dels habitants, empreses i professionals dels municipis.

 

Més informació sobre el desplegament del servei: https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/La-nova-xarxa-doficines-bancaries-mobils-mes-a-prop

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.