DARNIUS.png

Carta de Serveis

El fins ara conseller comarcal d’ERC, Sergi Palomeras, va donar compte ahir al ple de la seva renúncia en el càrrec que ostentava al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Una dimissió provocada pel seu nomenament com a nou director de Serveis Territorials de Justícia de la Generalitat a Girona.
Palomeras, electe per l’Ajuntament de Vilafant, va aprofitar la seva intervenció al plenari per fer un discurs de comiat, repassant els dos mandats els quals ha format part de la institució comarcal. Tot seguit, els grups municipals presents al plenari van agrair a Palomeras la seva tasca com a conseller comarcal a l’oposició, que va cessar aquest dimarts al ple.
Des del Consell Comarcal ja s’ha comunicat l’existència de la vacant a l’Administració Electoral i a la Junta Electoral Central, que en els pròxims dies anunciarà el seu successor.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acordat redactar, revisar o actualitzar els plans d’accessibilitat d’edificis públics d’aquells municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants que així ho sol·licitin, incorporant un arquitecte a l’Àrea de Serveis Tècnics per dur-ho a terme.
Tot plegat té la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional o amb dificultat d’interacció amb l’entorn. Un objectiu que també s’emmarca en el compliment de l’article 48.1 de l’Estatut de Catalunya, en què afirma que els poders públics han de promoure polítiques que garanteixin l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.
Aquesta és una actuació més en les que el Consell Comarcal es posa a disposició dels municipis petits de la comarca per dur a terme iniciatives que la seva estructura i/o capacitat econòmica no els hi permet dur a terme.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà aprovarà, en el ple ordinari del mes de gener, un conveni amb l’Institut Català de les Dones per incrementar el finançament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), gestionat per l’entitat comarcal. Un finançament que ascendeix als 741.481,366€ des del 2022 fins al 2025.
A diferència de convenis anteriors, aquest suposa un increment substancial de la dotació econòmica. Concretament, un augment d’un 50% respecte a l’any 2021. Però no serà fins a l’any 2024 que hi haurà un desplegament encara més rellevant, doblant l’aportació econòmica que permetrà consolidar el servei amb l’ampliació de professionals.
Aquest conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, permetrà el desplegament de les polítiques de dones i de gènere a la comarca, treballar en col·laboració per la transversalitat de les polítiques d’equitat, configurar un equip tècnic que garanteixi l’acompanyament integral a les dones i cooperar i col·laborar amb els serveis especialitzats d’atenció a les violències masclistes en la detecció i atenció centrada en la dona i en les seves necessitats.
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és un punt d’accés obert a totes les dones en relació amb la informació en matèria de salut, treball, habitatge, serveis i recursos que puguin necessitar.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.