PALAUDE.png

Carta de Serveis

La Comissió institucional per tractar el problema de la prostitució a l’Alt Empordà es va reunir aquest dijous a la tarda, a la seu del Consell Comarcal, amb la presència de la majoria dels seus components. A la trobada, per invitació expressa de la comissió, hi va assistir el director dels serveis territorials del departament d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta. També hi eren presents els representants del bufet d’advocats Despatx J&A Garrigues, als quals se’ls va encarregar l'any passat un estudi sobre el règim jurídic, administratiu i competencial de les activitats sexuals retribuïdes a la vialitat pública.

En el transcurs de la reunió, la Comissió va considerar la proposta d'ordenança tipus que materialitza l'anàlisi formulada en l'informe elaborat pels advocats i que es va presentar el passat mes de desembre. Aquesta ordenança permetrà als municipis actuar en relació amb l'oferiment, manteniment i sol·licitud de serveis sexuals retribuïts a les vies públiques, amb independència de quina sigui l'administració titular de les referides vies, així com adoptar les mesures cautelars que siguin necessàries. És una ordenança novedosa, des del punt de vista administratiu, que potencia al màxim les competències locals i que resulta aplicable de forma immediata.

El Consell Comarcal ja presentarà aquesta ordenança tipus al ple ordinari que se celebrarà dimarts vinent (18 h) i immediatament s'enviarà als 68 municipis de la comarca amb l'objectiu que sigui aprovada i que transcorreguts els terminis administratius corresponents pugui ser aplicada de forma immediata a tot el territori de l'Alt Empordà. Aquesta unificació de criteris permetrà actuar a les carreteres de diferent titularitat (estatal, nacional, provincial i local) i per part de les diferents forces de seguretat.

La Comissió, però, considera una vegada més que la solució definitiva a tota aquesta problemàtica passa per la corresponent modificació dels articles del Codi Penal. En aquest sentit ja es presentarà en el proper ple del Consell Comarcal una altra moció, per la vida d'urgència, per tal de reclamar al Govern de l'Estat el canvi de normativa que prohibeixi explícitament l'oferiment, el manteniment i la sol·licitud de serveis sexuals retribuïts a les vies públiques. Es demanarà, igualment, el suport de tots els ajuntaments de la comarca en el sentit que aprovin la mateixa moció en els respectius plens municipals.

Paral·lelament, la Comissió demanarà una reunió amb el president de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, Alfredo Prada, per tal de fer-li arribar totes aquestes peticions de forma personal. En aquesta reunió es demanarà la presència dels diputats i senadors catalans amb l'objectiu de donar més projecció a la petició que es promou directament des del territori.

21 de març de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.