ALBANYA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va aprovar, en el transcurs del ple ordinari celebrat dimarts, una moció de suport a la iniciativa d'El Bulli Foundation consistent en instal·lar un centre gastronòmic d'innovació i desenvolupament de la cuina a la cala Montjoi, conegut amb el nom d'El Bulli 1846. L'acord reclama, al mateix temps, que el projecte de llei que haurà d'aprovar el Parlament, a proposta del Govern de la Generalitat, per a fer possible el desenvolupament d'aquest projecte, garanteixi la protecció d'un dels espais naturals més emblemàtics de l'Empordà.

La moció assenyala que “el projecte que ha presentat El Bulli Foundation per crear a la cala Montjoi de Roses el primer centre gastronòmic d'innovació i desenvolupament del món, impulsat pel xef de cuina Ferran Adrià, ha generat un munt d'expectatives pel que fa a l’interès cultural, turístic i econòmic que tindrà aquest equipament no només per a tot l’Alt Empordà sinó per al conjunt de Catalunya, ja que les seves activitats es projectaran internacionalment”.

Afegeix que “aquest projecte, que porta el nom d’El Bulli 1846 i que és d’iniciativa privada, requereix del suport de les administracions i en concret del Parlament de Catalunya per tal de declarar-lo una actuació d’interès públic de primer ordre, una figura jurídica que permet adequar la normativa vigent, en aquest cas la llei de protecció del Parc Natural del Cap de Creus, a les necessitats del nou equipament”.

El text continua dient que “el Consell Comarcal, com a institució representativa de tot l’Alt Empordà, vol manifestar el seu suport al projecte d’El Bulli 1846 i a la necessitat d’ajustar la normativa legal al complex que es vol crear a Cala Montjoi, vetllant perquè aquesta iniciativa estigui elaborada amb els màxims criteris de sostenibilitat i dissenyada tenint en compte la preservació de l’entorn mediambiental on s’ubica, minimitzant l’impacte sobre el parc natural del Cap de Creus en general i respectant i millorant l’entorn de Cala Montjoi en particular”.

Finalment, la moció assenyala que “el Consell Comarcal considera, a més, que aquest projecte contribuirà a la internacionalització de la cultura catalana i a la promoció tant de Catalunya com de tot l’Alt Empordà, amb resultats beneficiosos per a la seva economia i per a la seva projecció turística, un fet especialment significatiu en uns moments com els actuals en els quals la marca Empordà treballa per ser un referent internacional”.

La moció va ser aprovada per àmplia majoria. Només van votar en contra la consellera comarcal d'ICV i un membre del grup del PSC, formació que va donar llibertat de vot als seus components en aquesta votació.

28 de març de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.