DARNIUS.png

Carta de Serveis

Escut Consell ComarcalEn relació a les informacions publicades en els darrers dies sobre la denominació de l'embassament de Boadella, arran d'una nota tramesa als mitjans de comunicació per l'Ajuntament de Darnius, des de la Presidència del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es volen aclarir els següents punts:

-El decret de Presidència, ratificat per 20 vots a favor i 9 abstencions en el ple del passat 27 de maig, sol·licita a la Comissió de Toponímia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -que va demanar al Consell Comarcal la seva opinió- que es modifiqui la denominació del pantà i que rebi el nom dels dos municipis (Boadella i Darnius), sense manifestar-se sobre quin ha de ser el primer que figuri a partir d'ara en el nou topònim.

-Fa uns mesos el Pesident del Consell Comarcal, com ja es va explicar en el ple, va convocar els alcaldes dels dos municipis afectats per tal d'arribar a un acord, ja que les postures dels dos ajuntaments no eren coincidents. En tot moment s'ha volgut afavorir el diàleg i l'entesa entre les dues parts, en considerar que la institució és representativa de tota la comarca i li correspon promoure la cohesió dels municipis i dels seus habitants, basades sempre en el respecte i la comunicació. Rebutgem de ple les acusacions d'haver formulat coaccions i amenaces contra l'alcalde de Darnius en el transcurs d'aquella trobada.

-Sobre la petició d'intervenir en el ple del Consell Comarcal, formulada per l'alcalde de Darnius, cal advertir que va ser demanada de paraula minuts abans de començar la sessió. El reglament de sessions de la institució no permet aquest tipus d'intervencions.

-La decisió final d'aquest expedient correspon a la Generalitat de Catalunya, ja que el Consell Comarcal no té cap mena de competències en aquesta qüestió.

-En qualsevol cas, aquesta Presidència lamenta l'actitud adoptada ara per l'Ajuntament de Darnius, que en res afavoreix a la bona harmonia entre els pobles. Esperem que es reconsiderin certes actituds i que es recuperi el necessari respecte institucional.

2 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.