ESPOLLA.png

Carta de Serveis

Alimentació saludableL’àrea de Joventut del Consell Comarcal, l'Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà i la Taula Comarcal de Salut Jove organitzen un curs intensiu sobre prevenció i detecció precoç dels trastorns de la conducta alimentària que anirà a càrrec de la Fundació Imatge i Autoestima - ACAB. Aquest curs tindrà una durada de 15 hores presencials i se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de juny (de 9.30 a 14.30h), a l'Oficina de Joventut FEM! (carrer Anicet de Pagès, 2). Per participar-hi cal inscriure's prèviament ja que les places són limitades.

Segons dades de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia, els trastorns de conducta alimentària constitueixen actualment la tercera malaltia crònica entre la població femenina preadolescent, adolescent i juvenil (és a dir entre 12 i 24 anys). Aquests trastorns afecten actualment el 6% de la població adolescent i jove de Catalunya i un 11% dels infants i joves estan en risc de patir-ne. Aquestes xifres corroboren la realitat amb la qual es troben els educadors a les aules, ja que de mitjana hi ha 1,5 adolescents patint símptomes d'aquestes malalties per cada grup de 30 alumnes. Per cada nou noies que pateixen un trastorn de la conducta alimentària hi ha un sol noi. La tendència de la malaltia és emergent i d'ampliació dels col·lectius afectats.

El curs vol afavorir un coneixement bàsic sobre aquests trastorns i les conseqüències individuals, familiars i socials d'aquestes malalties, pretén formar al professorat en la prevenció i potenciar el seu paper com a promotors de salut i també dotarà els docents d'eines bàsiques per a la detecció dels trastorns dels comportament alimentari a l'aula.

6 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.