BORRASSA.png

Carta de Serveis

Demostració compostadorLa gestió de la matèria orgànica a la comarca de l'Alt Empordà és un tema pendent per a molts municipis i empreses que cerquen una solució còmode i eficient per a donar sortida a aquest residu. Fins ara, però, només s'ha pogut gestionar a través del compostatge casolà, compostatge a la planta de Boadella i Les Escaules o realitzant recollides amb contenidors i portant la fracció orgànica a plantes de compostatge fora de la comarca, amb el cost econòmic i ambiental que això suposa.

Des del 2008, l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha estat treballant activament en la cerca de diferents solucions. Degut a la manca d'una instal·lació comarcal per al tractament d'aquest residu, des d’aquesta institució sempre s'ha fomentat la pràctica del compostatge casolà, aconseguint superar els 800 compostadors a les llars empordaneses. No obstant això, se segueix treballant per a buscar alternatives viables per aquells municipis als quals no és possible implantar el compostatge casolà, així com a grans productors que tenen unes necessitats específiques i diferenciades de la població.

Una d'aquestes alternatives, que actualment es pretén apropar a la comarca, és el compostatge comunitari mitjançant una maquinària especialitzada. El compostador JK 5100 permet realitzar el compostatge d'una manera fàcil i mecanitzada que pot esdevenir la solució per a diferents productors de matèria orgànica. Càmpings, restaurants o escoles podrien gestionar els seus residus orgànics a les pròpies instal·lacions.

També pot ser l'alternativa per aquells municipis petits, mitjans o comunitats de veïns, que tenen edificacions verticals o llars sense jardí, ja que aquest sistema, igual que el compostatge casolà, és beneficiós i pràctic per a la gestió de la fracció orgànica.

La JK 5100 està dissenyada per complir amb les expectatives en matèria d'higiene i fiabilitat, i és fàcil de mantenir. La boca de deposició de residus té una ubicació adaptada per a tots els usuaris. Les dues càmeres de tractament tenen escotilles d'inspecció per al seguiment del procés des del principi fins al final. A més, el disseny senzill facilita la comprensió dels diferents passos del procés de compostatge: maceració dels residus, el compostatge, la maduració i buidat.

Per això, des de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es creu interessant apropar aquest tipus d'instal·lacions i fer-ne la presentació a la pròpia comarca, per tal que els interessats puguin valorar la idoneïtat de la instal·lació per al seu municipi o empresa.

La presentació es va fer el dilluns 16 de juny als jardins del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, primer per als alcaldes i després per al públic en general. Es va realitzar una demostració del funcionament del JK 5100. Els assistents van veure la maquinària així com participar en les proves in-situ, amb materials orgànics i realitzant la trituració. Es va explicar el seu ús, muntatge i cost d'adquisició, així com el manteniment. Alhora, es van lliurar les fulls informatius amb les característiques, funcionament i requisits.

17 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.