ELPORT.png

Carta de Serveis

Visita nau vaixellsUna vintena de tècnics d'administracions públiques relacionats amb les àrees de joventut, treball i mobilitat, procedents de quatre països europeus, han participat aquesta setmana a Figueres en la cinquena i darrera trobada del Projecte Move (Mobilité vers l'Europe), una iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectiu sensibilitzar i reforçar les competències dels professionals que donen suport al col·lectiu juvenil en la promoció de la mobilitat i el treball en xarxa com a factors de lluita contra les desigualtats i l'exclusió.

Aquest projecte, que té una durada de dos anys i s'acaba ara, està finançat pel Programa per l'educació i la formació al llarg de la vida, promogut per la Unió Europea, i compta amb la participació de la Mission Local Jeunes des Pyrénées Orientales (Perpinyà – França), que és el coordinador de la iniciativa, el Best Institut (Viena – Àustria), Gewerkstatt (Bochum – Alemanya) i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

L'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà hi ha presentat diferents accions que realitza en formació i ocupació juvenil com el Projecte Okup'Alt, els grups de suport de la IOC i una pàgina web on en recullen experiències de joves empordanesos que han marxat a altres països. El resultat de tots els intercanvis realitzats i la posada en comú dels treballs serà l'elaboració d'una guia de bones pràctiques en ocupació juvenil a nivell europeu.

TROBADA A L'ALT EMPORDÀ

Aquesta setmana els tècnics dels diferents socis europeus del projecte han participat en la cinquena i darrera trobada, celebrada a Figueres. Durant els tres dies de la seva estada s'ha combinat la presentació de projectes amb la visita de diferents espais i institucions de la comarca que realitzen accions formatives per a joves.

Pel que fa a la presentació de projectes, es va donar a conèixer l'Okup'Alt 2014, especificant què s'ha fet, com ha funcionat i quins resultats s'han obtingut. Hi hagué la presència de dos formadors i de dos joves que l'han realitzat, per tal d'explicar les seves experiències als diferents socis europeus. També es va visitar l'Escola d'Hostaleria de Figueres, on es van explicar els projectes formatius que duen a terme i es va realitzar una visita guiada a les instal·lacions.

Un altre lloc de visita fou el centre Emprèn de Castelló d'Empúries i les instal·lacions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment de Vaixells d’Esbarjo i Serveis Portuaris, també a Castelló d’Empúries.En la primera visita es va explicar, per part dels tècnics municipals castellonins, com funciona el centre, què s'hi fa i quins objectius es volen aconseguir. Pel que fa al cicle formatiu, també es va visitar la nau on es realitza i es va realitzar una explicació sobre què consisteix aquest cicle de grau mig dual, qui hi està implicat (Ajuntament, departament d'ensenyament de la Generalitat i empreses del municipi), quines matèries es desenvolupen i com funcionen les pràctiques en empreses de la zona.

13 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.