BASCARA.png

Carta de Serveis

Exposició premis inclusió socialEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha obert la convocatòria de la segona edició del Concurs de Projectes d’Inclusió Social amb l’objectiu de fer emergir dues noves iniciatives innovadores en l’àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquesta acció, que s’emmarca en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà, té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social.

A l'igual que en l'anterior convocatòria, podran participar en el concurs persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d’universitats, que presentin projectes d’inclusió social a desenvolupar a la comarca de l’Alt Empordà en municipis de fins a 20.000 habitants.

L’objecte del concurs és atorgar ajut financer a projectes d’inclusió social a desenvolupar en els municipis petits i mitjans de la comarca durant l’any 2015. Els projectes hauran de comptar amb la participació, com a mínim, d’una entitat social o cívica del municipi/municipis on es dugui a terme la seva implementació, i es valorarà especialment aquells projectes amb perspectiva de gènere orientats a promoure la inclusió social d’infants, adolescents, joves i les seves famílies que proposin una metodologia de treball comunitari.

Els àmbits d’aplicació preferent en què es podran definir els projectes d’inclusió social seran el formatiu i laboral, el residencial-habitatge, el relacional (xarxes de suport i treball amb la comunitat), i el de la ciutadania/població origen immigrant. Els projectes presentats hauran de tenir caràcter innovador i no estar implementats a la comarca de l’Alt Empordà. Els projectes seleccionats es duran a terme durant l’any 2015 en un o més municipis de la comarca.

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el dia 15 de setembre. Els projectes d’inclusió que es presentin a la present convocatòria podran tenir un import màxim de 7.200 euros, dels quals com a mínim el 20% haurà de ser finançat per la persona jurídica o organisme que signa el projecte. La dotació econòmica d’aquests ajuts serà com a màxim de 6.000 euros. Aquest concurs escollirà un màxim de dos projectes d’entre les propostes presentades.

En la primera convocatòria es van guardonar els projectes “La Cuina, cooperativisme a foc lent”, presentat pel Col·lectiu Eines, integrat per Mireia Vehí, Carla Alsina i Christel Keller, i l’accèssit atorgat a l’Associació El Tamariu pel projecte laboral “El Tamariu-Reciclatge de Paper”. El primer es desenvolupa a Sant Pere Pescador i el segon a Castelló d'Empúries. En total es van presentar onze projectes.

26 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.