BORRASSA.png

Carta de Serveis

Exposició sobre l'estalvi energèticCoincidint amb la Setmana Europea de l'Energia, l'Agència Comarcal de l'Energia (ACE) ha presentat a la sala d'exposicions del Consell Comarcal de l'Alt Empordà una mostra per sensibilitzar la població a l'entorn de l'estalvi energètic a la llar.

L'exposició, que porta per nom “Atrapa l'Energia”, pretén informar a la ciutadania de com es distribueixen els consums energètics a la llar i quines accions poden portar a terme per disminuir-los. L'exposició consta de 10 roll-ups i d'una activitat interactiva pel visitant on hi trobarà una bola de plasma com a eina per visualitzar l'energia.

Concretament, les temàtiques que tracta l'exposició són les següents:

- El sistema elèctric espanyol: generació, transport, distribució i comercialització de l'energia.

- Com es distribueixen els consums energètics en un habitatge tipus: els principals consumidors de l'energia domèstica.

- L'aïllament tèrmic en un habitatge: quines accions podem fer per disminuir les pèrdues de calor.

- La il·luminació: quin percentatge d'energia consumim en il·luminació i què poder fer per reduir el consum, tipologia de bombetes.

- Els electrodomèstics: l'etiquetatge energètic i alguns consells per disminuir el consum.

- El sistema de calefacció: quines són les diferents parts del sistema i què hem de tenir en compte perquè sigui el més eficient possible.

- El sistema d'aigua calenta sanitària (ACS): l'estalvi d'aigua és també estalvi energètic, quina importància tenen les plaques solars tèrmiques en el sistema ACS.

- La mobilitat sostenible: consells per realitzar una conducció eficient del cotxe i quins són els avantatges de la mobilitat sostenible.

- La factura elèctrica: com entendre la factura elèctrica quins són els principals paràmetres.

- Bones pràctiques per reduir el consum energètic a la llar sense inversió econòmica.

L'exposició és itinerant. Tots els ajuntaments de la comarca i altres entitats o associacions interessades poden sol·licitar-la gratuïtament a l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal.

Durant la setmana del 23 al 27 de juny de 2014, arreu d’Europa se celebren actes i esdeveniments on tothom hi està implicat (governs, autoritats municipals,agències d’energia, empreses privades, indústria, i associacions) i compromesos per aconseguir l’objectiu de compartir idees per trobar solucions d’eficiència energètica i de promoció de les energies renovables.

L’objectiu europeu de la campanya és promoure l’eficiència energètica i les energies renovables. A Catalunya, la campanya serveix per posar a l’abast del ciutadà totes les eines i el coneixement necessari perquè pugui participar de l’estalvi energètic a través del canvi d’hàbits de consum. Per aquest motiu es manté el lema de la campanya de l’edició anterior, ja que va gaudir d’una bona projecció:“Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens la paraula”.

L'Agència Comarcal de l'Energia de l'Alt Empordà ha organitzat dues activitats amb motiu de la Setmana de l'Energia del 2014. Per una banda la ja esmentada exposició “Atrapa l'energia” i per l'altra s'han ofert als municipis de la comarca la possibilitat de desenvolupar els tallers “Entendre la factura elèctrica”. Es tracta d'una xerrada en la qual s'explicarà què podem fer per reduir factura elèctrica de casa.

27 de juny de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.