ESPOLLA.png

Carta de Serveis

Logo Productes de l'EmpordàLa Comissió Intercomarcal de Seguiment, òrgan que vetlla pel bon funcionament de la marca de garantia “Productes de l'Empordà”, s'ha reunit per tal de validar el control de qualitat dels productes que tenen registrats després de rebre l'informe realitzat per un laboratori especialitzat. Aquest control permet comprovar si l'elaboració es realitza d'acord amb els criteris i normatives establertes en cadascun dels reglaments específics dels diferents productes que es troben acollits a aquest segell de qualitat, impulsat conjuntament pels consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà.

En total, 29 productors de les dues comarques han validat la marca “Productes de l'Empordà” en aquesta reunió anual de control. En concret, hi ha dos productors d'arròs, 18 de botifarra dolça, cinc de brunyols de l'Empordà, un de ceba de Figueres, un de Poma de relleno de Vilabertran i dos de recuit. Fa més de deu anys que es va implementar aquesta marca de garantia, pionera a Catalunya i que es pot considerar com la primera actuació dels dos consells comarcals de cares a promocionar la marca Empordà que és una iniciativa de plena actualitat en aquests moments.

La Comissió Intercomarcal de Seguiment de “Productes de l'Empordà” està integrada per dos representants polítics dels consells comarcals, dos representants tècnics i un representant del sector productor i un altre del sector elaborador per cada producte que estigui autoritzat a utilitzar la marca de garantia.

Entre els objectius de la comissió hi figura el de vetllar perquè es compleixin els reglaments específics establerts per a cada producte, proposar i acceptar noves incorporacions a la marca, fomentar i controlar la qualitat i sancionar les infraccions comeses pels productors emparats. La comissió també s'encarrega de portar un control de l'etiquetatge per vigilar que no es produeixin imitacions i que la presentació o la propaganda dels productes no desprestigiïn la marca. Per això també aprova els models de les etiquetes.

8 de juliol de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.