ALBANYA.png

Carta de Serveis

Obertura jornades prevenció incendisAquest matí s'han inaugurat les jornades “Eines per a la prevenció d'incendis”, organitzades per l'àrea de Protecció Civil del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que se celebren avui i demà, coincidint amb el segon aniversari de l'incendi forestal que va afectar la comarca. Una vintena de tècnics i especialistes, que treballen per a administracions i per entitats o empreses privades, participen en les dues jornades.

La primera sessió, que s'ha celebrat al llarg de tot el matí d'avui, s'ha centrat en aspectes tècnics. En concret, ha comptat amb xerrades sobre prevenció d'incendis en l'àmbit de la protecció civil, de les agrupacions de defensa forestal i del bosc. També s'han explicat casos concrets relacionats amb l'ús dels animals, la vegetació i les taxes municipals per fomentar aquesta protecció i les actuacions preventives en les lleres.

A l'acte inaugural hi han assistit el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, acompanyat pel conseller comarcal de Protecció Civil, Josep Maria Cervera, el director territorial d'Interior, Albert Ballesta, i el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich. Més d'una cinquantena de persones -entre responsables polítics, tècnics i gent interessada- han participat en la sessió d'avui.

La segona jornada, que se celebrarà demà, coincidint exactament amb el segon aniversari de l'incendi forestal, servirà per a valorar les accions desenvolupades dins la campanya #FocEmpordà i Foc al Cor. La sessió es complementarà, a la tarda, amb un conjunt de xerrades relacionades amb la potenciació del producte local i de quilòmetre zero, que va ser una de les propostes sorgides en aquella campanya. La cloenda de les sessions anirà a càrrec del biòleg i escriptor Josep Maria Dacosta.

Paral·lelament es presenten, al vestíbul del Consell Comarcal, la mostra “El producte local, un valor afegit”. Es tracta d'una exposició itinerant, produïda per l'àrea de Medi Ambient del Consell, que promou el producte local de l'Alt Empordà. També es pot veure l'exposició “Masies +sostenibles”, a càrrec del grup Leader.

21 de juliol de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.