AVINYONET.png

Carta de Serveis

Exposició 1714El Servei Comarcal de Català de lAlt Empordà, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística, lentitat que vetlla pel coneixement, lús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits, obre al públic el 15 de juliol aquesta exposició.

L'exposició té per objectiu mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la implantació de la monarquia absoluta borbònica i posa de manifest les prohibicions per a l'ús del català al llarg de gairebé 300 anys.

· El català ahir: La Guerra de Successió és el punt de partida i situa els visitants en el context històric de lexposició. El decret de Nova Planta és la primera duna sèrie continuada de prohibicions sobre lús de la llengua al llarg dels anys.

· El català avui: Recull una mostra de la legislació al servei dels parlants i algunes xifres que posen de manifest la vitalitat de la llengua catalana avui.

· El català demà: L`itinerari expositiu ens porta al futur de la llengua. Avui som on som gràcies a la tenacitat i a la fidelitat dels nostres avantpassats. I la millor manera de reconèixer-los lesforç i la perseverança és respectant i fent respectar el patrimoni que ens caracteritza i que ens uneix, la llengua que transmetem de generació en generació i que oferim als nous ciutadans com a signe de cohesió, reconeixement i respecte; la llengua que ens permet viure i conviure. Per tancar lexposició, en el darrer espai expositiu es proposen als visitants algunes petites accions per participar activament en el foment de lús social de la llengua catalana.

1714: El català ahir, avui i demàes podrà visitar a la sala dexposicions del Consell Comarcal de lAlt Empordà del 15 al 31 de juliol del 2014. Posteriorment, durant lagost, serà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

22 de juliol de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.