ESPOLLA.png

Carta de Serveis

Activitats en un parc de salutDes del passat mes de juliol la comarca de l’Alt Empordà va reprendre les sessions de dinamització de l’activitat física als parcs urbans de salut i a les xarxes d’itineraris saludables que hi ha distribuïdes per tota la comarca. Després dels tres primers mesos de funcionament, la valoració és positiva, tota vegada que a més del 70% dels municipis el servei es realitza amb una bona afluència de públic. Tot i això, durant el proper trimestre hi ha previstes sessions i xerrades als diferents municipis per donar informació i assessorament als veïns sobre la utilització d’aquests aparells i del servei de dinamització que s’està duent a terme amb l'objectiu d'aconseguir més assistència a les sessions formatives.

Per als tècnics encarregats del projecte la valoració més important és l’assoliment d’un dels objectius específics basats en disposar de nous espais de socialització al municipi, que afavoreixin la interrelació entre els usuaris i creen sinergies entre persones que són veïns i veïnes i que poden compartir les seves experiències i el seu dia a dia. “Això ha estat possible pel disseny dels parcs, que amb uns elements instal·lats circularment, permet que els usuaris no facin una activitat física aïllada, posant en pràctica els hàbits per a la vida, i també gràcies al fet de mantenir unes sessions setmanals fins a final d’any i amb uns horaris consensuats directament amb els veïns dels municipis”, expliquen els tècnics.

Afegeixen que “mostra d’això és que en alguns municipis aquests grups d’usuaris s’han acabat formant com a col·lectiu per trobar-se en altres moments dels dia. Ara queda per planificar l’acte de cloenda d’aquest any que serà, com ja es va fer l’any passat en alguna altra comarca, una trobada general de caràcter lúdic on participaran tots els usuaris dels diferents municipis, i que l’organitzaran els dinamitzadors d’aquests parcs de l'Alt Empordà en col·laboració amb les administracions implicades”.

La comarca disposa, en total, de 34 parcs urbans i de 22 xarxes d’itineraris saludables instal·lats als municipis següents: Avinyonet de Puigventós, Biure, Borrassà, Cabanes, Castelló d’Empúries, el Far d’Empordà, el Port de la Selva, Espolla, Figueres, Fortià, Garrigàs, Garriguella, Llançà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Mollet de Peralada, Navata, Palau-saverdera, Peralada, Pont de Molins, Pontós, Portbou, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Pere Pescador, Camallera i Llampaies, Terrades, Viladamat, Vilamacolum, Vilamalla i Vilanant.

Els parcs de salut urbans són un conjunt d’aparells que conformen un circuit dissenyat per realitzar exercici físic moderat i que té com a objectiu la salut i no pas el rendiment esportiu. Els aparells que formen els parcs estan enfocats a realitzar un treball de prevenció, millora o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així afavorir la qualitat de vida de les persones.

Gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Dipsalut (Diputació de Girona) des del mes de juliol es realitzen un conjunt de dinamitzacions amb l’objectiu d’evitar el sedentarisme i fomentar l’activitat física dels veïns de la comarca. Aquestes 20 sessions d’activitat física per cada equipament, que les porta a terme un grup expert format per una fisioterapeuta especialitzada i un llicenciat en INEF, es realitzaran un cop per setmana a cada parc, amb una hora de durada, on totes les persones més grans de 16 anys hi poden participar. Cada municipi, el Consell Comarcal i el Dipsalut tindran a disposició de tots els veïns la informació relativa als horaris de cada sessió.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.