DARNIUS.png

Carta de Serveis

Portada fulletó pomoció turísticaL’Associació Empordà Turisme i l’àrea de Turisme del Consell Comarcal han fet una enquesta entre les diferents oficines d’informació de l’Alt Empordà per tal de conèixer de primera mà el balanç que fa el sector de la temporada turística de l’estiu. En concret, les dades fan referència als visitants o turistes que han anat a alguna de les oficines que les han facilitat (Vilabertran, Figueres, Roses, Llançà i el Port de la Selva).

A Figueres, de l'1 de juliol al 30 de setembre, s'han atès 89.479 persones, xifra que suposa un descens de l'1,63% respecte el mateix període de l'any passat. El visitant europeu amb el 66,58% lidera el rànquing de les persones ateses. En segon lloc hi ha els visitants de la resta d'Espanya (12,69%), seguits pels de la resta del món (11,36%) i de Catalunya (9,37%). A l'Oficina de Turisme de Figueres els francesos han liderat el rànquing de les consultes rebudes, seguit dels russos i dels de la resta de l'Estat espanyol. En aquest centre d'informació turística les demandes han estat les referides a cultura, gastronomia, l'agenda cultural, rutes en cotxe i a peu i/o en bicicleta i de transports.

A l'Oficina de Turisme de Roses, els mesos de juliol i agost, s'han atès 61.061 turistes, un 60% dels quals han estat francesos, un 12,78% catalans, un 11, 46% de la resta de l'Estat -sobretot del País Basc i de Madrid- un 4,59% dels Països Baixos, un 4,34% d'Alemanya i un 3,60% de la Gran Bretanya. En aquest espai d'informació han notat un lleuger augment de turistes de l'Europa de l'Est. Segons l'oficina, les dades són similars a les de l'any passat.

Les demandes d'informació més habituals a Roses han estat sobre el patrimoni cultural i natural local -en aquest últim cas sobretot camins de senderisme, cales i parcs naturals-, activitats i festes i visites guiades, sobretot les que s'organitzen al port pesquer, que s'han hagut de duplicar per la gran demanda que tenien. Igualment, els turistes demanen informació sobre enoturisme i gastronomia i continuen sent molt significatives les demandes relacionades amb les activitats nàutiques. Així mateix, fan consultes sobre localitzacions, transports, allotjament, comerç i serveis en general i, de fora del municipi, s'interessen per Dalí, Cadaqués i Barcelona.

Els mesos de juliol i agost es van personar a l'Oficina de Turisme i els altres punt d'informació de Llançà més de 40.000 consultes. Aquesta xifra suposa un augment d'un 10% respecte el mateix període de 2013, que els responsables de l'oficina atribueixen a l'obertura d'un nou punt d'informació a l'estació de tren i al temps que ha fet aquest estiu. La majoria de consultes han estat formulades per catalans i francesos i, sobretot, s'han referit a les activitats que es fan al municipi i en el seu entorn.

A l'Oficina de Turisme de Vilabertran han detectat un augment del triple de visites respecte la temporada estiuenca de l'any passat. En aquest centre més del 60% dels visitants han estat d'origen català i, principalment, persones que viatjaven en parella o en família. Les demandes d'informació han estat de tipus cultural.

Finalment, a l'Oficina de Turisme d'El Port de la Selva, els mesos de juliol i agost s'han atès 12.691 persones que viatgen en parella o en família. Aquesta xifra representa un descens del 15% respecte els mateixos mesos de 2013. En aquest centre un 44,1% dels visitants han estat de Catalunya; un 40,6% d'Europa, dels quals un 29,9% eren francesos; i un 13,6% de la resta d'Espanya. Els responsables de l'oficina han detectat una reducció d'un 20% de visitants el mes de juliol, i un descens de visitants d'un 9% el mes d'agost. Aquesta disminució de visites l'atribueixen a una davallada del turisme europeu i a les pluges que hi ha hagut aquest estiu. En aquesta oficina, principalment, s'ha demanat informació sobre rutes de senderisme i activitats, sobretot sortides en barca i en tren turístic. Igualment, s'han fet consultes relacionades amb esports, visites guiades i llocs d'interès o monuments locals.

A la vista de les dades que han donat a conèixer les diferents oficines d’informació de l’Alt Empordà, el vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica, Joaquim Felip, assenyala que “un any més veiem com els visitants valoren els actius turístics complementaris que tenim com són el senderisme, el cicloturisme i les activitats nàutiques, a banda dels atractius culturals. Aquest valor afegit que té la comarca, a més, ens permet anat consolidant una desestacionalització de les temporades, un dels objectius del sector. Això ens confirma novament que és per aquí per on hem de treballar i, de fet, des del Consell i des de l’Associació Empordà Turisme hi estem plenament implicats en fer-ho”.  

3 de novembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.