CAPMANY.png

Carta de Serveis

Sessió informativa sobre la factura electrònicaEl Consells Comarcals de l'Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva i el Ripollès, han organitzat avui dijous, 6 de novembre, una jornada informativa, dirigida a alcaldes, presidents, secretaris, interventors i personal de les àrees de comptabilitat del món local de la demarcació de Girona, sobre la 'Factura Electrònica'. La jornada s'ha portat a terme, aquest dijous dia 6 de novembre, de les 10.00 a les 14.00 hores, a la Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (C/ Mª Aurèlia Capmany, 61 (Campus de Montilivi - Edif. Politècnica 1).

Aquesta iniciativa ha tingut per finalitat, comunicar els canvis normatius en referència a la factura electrònica, donar pautes d'actuació de cares al mes de gener de 2015 i informar sobre les diverses solucions de mercat per a la gestió de les factures electròniques.

La normativa vigent sobre facturació electrònica i registre comptable de factures en el sector públic, així com també la llei d'impuls de la societat de la informació, demana, a tots els ens públics, que estiguin preparats per garantir l'acceptació de factures electròniques.

A partir de gener del 2015 serà obligatori, per un ampli nombre de proveïdors, presentar les factures de forma únicament telemàtica, per tant, també serà obligatori per l'administració local ser capaços de rebre-les. Això també però permetrà agilitzar els processos de pagament, i de verificació de factures pendents.

La inauguració de l'acte ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, que ha destacat el bon treball i esforç conjunt que s'ha fet, entre tots els consells comarcals, per organitzar aquesta jornada d'avui i ha agraït la col·laboració i participació de tots: personal de les àrees de comptabilitat del món local, alcaldes, presidents, secretaris, interventors, Administració Oberta de Catalunya, Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, empreses, Cambra de Comerç de Girona i Fundació Televall. Busquets ha insistit: "des dels diferents consells comarcals, estem a la vostra disposició per ajudar-vos a resoldre qualsevol dubte, dins del suport tècnic, assessorament i acompanyament que fem als ajuntaments en el seu procés de modernització mitjançant la implantació de l’administració electrònica".

Tot seguit, la jornada ha continuat amb la intervenció del cap del servei de facturació electrònica i responsable de Contractació del Consorci AOC, Carles de Mena, que, dins de la col·laboració habitual que realitza l'AOC amb els ens públics per a l'adaptació i desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació, ha explicat la solució eFACT de recepció i distribució de les factures electròniques als ens públics. També han intervingut diferents empreses que, actualment i de forma majoritària, donen solucions de comptabilitat als ajuntaments i consells comarcals del territori (Grup Absis, Apeiron, Audifilm i Aytos). Finalment, en el torn obert de paraula els assistents han pogut plantejar diferents qüestions i suggeriments.

L'activitat compta amb la col·laboració del Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Televall.  

7 de novembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.