ORDIS.png

Carta de Serveis

Logo programa RepaperDurant el primer trimestre del curs escolar s'ha realitzat el retorn de paper reciclat a les escoles que durant el curs 2013/2014 van estar recollint paper dins el programa Re-paper, una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà que té com a objectiu fomentar la recollida selectiva a les escoles. Això ha comportat que se'ls reparteixin, entre totes, uns 330 paquets de folis de paper reciclat de manera totalment gratuïta.

El curs passat, en concret, un total de 57 escoles adherides al programa van aconseguir recollir 51.367 quilos de paper i cartró. L'escola Sol i Vent de Vilafant és la que més quilos de paper ha dipositat en el contenidor blau, concretament uns 2.500. De les altres escoles participants, 42 han superat els 300 quilos de paper recollit. El curs anterior (2012-2013), en total, es van recollir uns 47.000 quilos de paper entre les 52 escoles participants.

Cada una de les escoles que forma part de Re-paper té un contenidor blau on poder llençar els papers i cartrons. Durant la recollida d'aquest contenidor, es pesen els quilograms que es recullen i es poden consultar al web d'educació de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal. En acabar el curs, cada escola té un retorn en paper reciclat en funció del paper que hagi recollit en el contenidor blau. D'aquesta manera es pretén incentivar la recollida selectiva de paper i cartró a les escoles.

EL PROGRAMA RE-PAPER

Amb el nom de Re-paper, aquest programa va néixer l’any 2006 i donava resposta a la necessitat dels centres educatius de tenir a l’abast un servei de recollida selectiva de paper que facilités la tasca diària del centre en aquest sentit. D’altra banda, l’interès creixent d'integrar els centres educatius en xarxes com les "Escoles verdes" va fer que les accions encaminades a la sostenibilitat dins dels col·legis siguin molt freqüents des d’aleshores.

Re-Paper és una resposta a aquestes necessitats en la mesura que:

- Inicia un servei de recollida de paper i cartró específic per a les escoles.

- Complementa el servei el butlletí en el qual s’inclouen totes les novetats relacionades amb la campanya i que s’envia periòdicament a les escoles per correu electrònic.

- Aporta uns dossiers educatius per a ajudar al mestre en la tasca de facilitar la comprensió de la importància del reciclatge.

En concret, les escoles adherides gaudeixen d’un sistema de recollida de paper i cartró a l’escola. Cada escola tindrà un contenidor de paper exclusiu de tipus iglú que col·locarà en una ubicació adient per permetre la seva recollida pels camions de selectiva (preferentment al perímetre del pati o a prop d’un portal que permeti l’entrada del camió, en tot cas, s’indicarà el lloc adient a cada centre).

La recollida es portarà a terme el mateix dia que la recollida municipal, en principi un cop per setmana, però cal avisar quan el contenidor estigui ple. El contingut del contenidor a cada recollida es pesarà i es podrà consultar a la web de recollida selectiva del Consell Comarcal de l'Alt Empordà: www.selectiva-altemporda.org

Cada escola té un retorn en paper reciclat en funció del paper que reculli al contenidor blau. Aquest incentiu consisteix en tornar trimestralment a les escoles folis de paper reciclat en funció del paper recollit al seu contenidor. Els objectius són incentivar l’ús del paper reciclat i donar una eina al professorat per mostrar als alumnes el resultat de la selecció d’aquest residus escolar.

Els criteris de retorn en els darrers cursos han estat d’un paquet de folis de paper reciclat per cada 100 quilos de paper recollit si el contenidor és d’ús exclusiu de l’escola. Un altre paquet per cada 200 quilos de paper recollit quan el contenidor estigui situat a fora de l’escola o per cada 500 quilos de paper recollit quan el contenidor sigui d’ús municipal.

21 de novembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.