ORDIS.png

Carta de Serveis

Compres NadalDes de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor, de forma coordinada amb l’Agència Catalana del Consum, es fan públiques un conjunt de recomanacions, adreçades a tots els consumidors en general, a tenir en compte durant la propera campanya de les festes de Nadal i Reis que se centra en l’objectiu d’afavorir un consum responsable i adquirint productes de proximitat.

D’altra banda, com a consells més generals, es remarquen els següents:

- Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal.

- Compareu els preus i la qualitat dels productes i dels serveis. Els preus són lliures.

- Compreu amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar i feu les reserves dels regals i dels aliments que, per les seves característiques, només podreu adquirir a darrera hora.

- Si feu servir la targeta de crèdit identifiqueu-vos perquè l’establiment comprovi que sou la persona titular de la targeta que utilitzeu.

- Custodieu la targeta de crèdit per evitar-ne la pèrdua, el robatori o qualsevol ús fraudulent.

- Demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia i els podeu necessitar en cas de reclamació.

- La publicitat és vinculant i podeu exigir-ne el compliment, guardeu els documents d'oferta de serveis, les instruccions, els catàlegs...

- Pregunteu al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï.

- Quan compreu un producte, si teniu alguna incidència, reclameu a l'empresa que us l'ha venut i que té un mes per contestar.

- Els establiments comercials disposen de fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia. 

- És una garantia contractar amb una empresa adherida al sistema arbitral de consum, fixeu-vos en el distintiu d'adhesió.

També es demana tenir una cura molt especial amb el medi ambient i per això es remarquen aquests consells:

- Eviteu els embolcalls innecessaris i recicleu-los per a altres usos.  Dipositeu el cartró als contenidors corresponents.

- Utilitzeu les piles recarregables per a les joguines i els aparells electrònics.

- Compreu productes i serveis amb distintius oficials de qualitat ambiental.

- Podeu reciclar materials i envasos dipositant-los al contenidor de les escombraries corresponent.

- Si compreu electrodomèstics, us heu de fixar amb l’etiquetatge energètic i escollir-ne un de classe A (categoria més eficient), ja que el consum energètic és més baix.

- Si voleu comprar un arbre de Nadal, escolliu-ne un que provingui d’un viver o plantació controlat.

- Quan acaben les festes, a casa heu acumulat un munt de papers, embolcalls i materials dels quals us heu de desfer.

- Podeu reciclar: el paper i el cartró, els arbres de Nadal i les ampolles de vidre i plàstic

- Les joguines realitzades amb materials renovables (fusta, cartró...) tenen, usualment, un impacte ambiental més baix en la fabricació que els dels processos industrials (materials sintètics, plàstics...).

- Recicleu les joguines que no feu servir. Feu arribar les que estan en bon estat als infants sense recursos i dipositeu les fetes malbé al contenidor corresponent.

Finalment es recomana optar pels productes de proximitat:

- A l’hora d’escollir els aliments que posareu a taula, escolliu els de producció local, és a dir, opteu per un consum de proximitat, consumiu productes i serveis fets en el vostre entorn territorial més proper, ja que d’aquesta manera ajudareu a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

- Si trieu aquesta opció, fixeu-vos que teniu un coneixement més directe de la procedència dels productes, la qual cosa  us permet consumir amb més garanties de seguretat i qualitat; exerciu un consum mediambientalment més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades; ajudeu al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que eviteu l’abandonament de zones forestals; contribuïu al creixement i al desenvolupament del nostre país.

2 de desembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.