BASCARA.png

Carta de Serveis

Presentació ajuts LeaderDesprés de les al·legacions presentades pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat ha acceptat ampliar en 14 més el nombre de poblacions que podran acollir-se al programa Leader de desenvolupament rural durant el proper període de programació d’ajudes. En concret, els municipis admesos han estat els següents: Navata, Ordis, Borrassà, Pontós, Bàscara, Vilaür, Garrigàs, Palau-saverdera, Sant Miquel de Fluvià, Torroella de Fluvià, Siurana, Ventalló, Riumors i Vilamacolum. Ara, en total, són 39 els municipis que es podran beneficiar de les ajudes que es concedeixen a empreses i entitats que desenvolupen algun tipus d’activitat econòmica.

El passat dimecres a la tarda es van reunir a la seu del Consell Comarcal una vintena d’alcaldes que pertanyen als municipis de la zona Leader de l’Alt Empordà amb l’objectiu de valorar la situació del Leader actual i definir una primera aproximació al nou Leader. Els municipis de la comarca que pertanyen a la zona ampliada ja podran acollir-se al Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 que ha aprovat la Unió Europea.

L'objectiu principal dels ajuts Leader és fomentar la diversificació de les economies rurals i incentivar el teixit econòmic d’aquestes zones. Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Els ajuts Leader estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d'inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis.

Aquests ajuts són gestionats per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya, que és una entitat sense ànim de lucre que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori (el Consell Comarcal de l’Alt Empordà n’és un dels socis). ADRI-NOC és un dels 13 Grups d’Acció Local (GAL) existents a Catalunya.

Els 39 municipis que, a partir d’ara, integren la zona Leader de l’Alt Empordà són els següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, la Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür. 

12 de desembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.