ESPOLLA.png

Carta de Serveis

Ordinador Arxiu ComarcalL’Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha elaborat la seva memòria anual i, mantenint l’aposta ferma en satisfer als usuaris de fora de la ciutat de Figueres, s’ha ofert el màxim de recursos a la xarxa, ja sigui la consulta dels instruments de descripció que elabora aquest organisme -com catàlegs i inventaris- així com la consulta a internet del màxim número de documents digitalitzats, encara que sempre amb dades fiables de la seva alta consultabilitat, ja que el volum de documentació disponible és ingent.

El total de persones que han utilitzat serveis de l’ACAE durant l’any passat suma la xifra total de 9.326 usuaris, amb 14.749 capses d’arxius i volums consultats, a part de l’ús de la biblioteca auxiliar i xac-premsa i 2.815 entrades a la web amb 6.918 visualitzacions. En general, són xifres similars a anys anteriors, excepte l’augment del nombre d’usuaris no tradicionals o que accedeixen via internet, que ha augmentat del 55,7%, sumant un total de 8.726 entrades.

Segons explica l'arxivera comarcal, Erika Serna, “l’exhibició de digitalitzacions de documents i altres materials, com imatges i pergamins, al cercador de fons de documents del departament de Cultura de la Generalitat ha tingut una empenta molt considerable, amb la posada a consulta oberta de dotze llibres notarials més, nombrosos impresos antics, imatges i, per sobre de tot, el començament d’exhibició dels milers de digitalitzacions fetes pels mormons durant la seva estada l’any 2010 de prop de sis mesos a l’ACAE”.

Afegeix que “l’actuació suposa un acurat treball de revisió, correcció i recodificació de les imatges ja digitalitzades a fi de poder-les associar convenientment en el mòdul d’imatges del programari GIAC, per tal que es puguin consultar en línia. El volum d’imatges exhibides a Arxius en Línia ha pujat amb més 63.000 fotogrames, és a dir, de les 147.000 digitalitzacions consultables a principis de l’any passat, hem passat a sumar 210.000. D’aquest total, 36.000 són fotografies i targetes postals que tenen molta consulta per part de tot tipus de públic, tant el presencial com des d’Arxius en Línia”.

Finalment, Serna assenyala que “és important recalcar que les xifres són altes, però les necessitats d’informació dels usuaris que utilitzen serveis culturals com museus i biblioteques són diferents, atès que els altres centres de cultura disposen d’indicadors més elevats, però l’atenció en temps als usuaris dels arxius és infinitament superior a la que esmercen biblioteques o museus. A més, rebem investigadors i estudiants i persones particulars de tot tipus, molts d’ells no professionals en la recerca, i requereixen, en conjunt, molta atenció, que es materialitza en temps de rellotge”.

9 de febrer de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.