GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Obres Sant Miquel de FluviàEl Consell Comarcal ha començat a executar el Pla FEDER amb les obres de Naturalització de la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i les de dinamització a l’entorn del Monestir de Sant Miquel de Fluvià. El dos municipis són pioners, per tant, en l’execució d’una desena d’actuacions programades per aquesta subvenció del Fons Europeu que generarà 1.827.025,92 euros d’inversió en obra pública a l’Alt Empordà, en concret en l’Operació de Conservació, Foment i Desenvolupament del patrimoni natural i cultural de comarca, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, promogudes des de l’Àrea de Turisme del Consell.

L’Ajuntament de Roses s’ha sumat a aquest Projecte de cofinançament molt a prop del recinte emmurallat, entre la ronda de Circumval·lació i l’Avinguda de Rhode, concretament en el marge esquerre de la riera, incrementant la secció hidràulica de la Riera Trencada, procurant ampliar les façanes existents de la muralla a fi de mostra-les novament a la llum pública i tanmateix aprofitar per desenterrar i rehabilitar la Font de la Vituà. Les obres estan previstes que finalitzin en el mes de juliol. L’Ajuntament preveu finalitzar les obres aquest estiu.

Fa pocs dies s’han iniciat les obres de Sant Miquel de Fluvià, que tenen com a objectiu potenciar i facilitar l’accés per vianants al Monestir romànic, millorant les condicions actuals del seu nucli antic, atesa la rellevància arquitectònica del monument. Una actuació que se suma a les millores ja realitzades en aquest emplaçament. En aquest cas, l’objecte és el desviament del trànsit de vehicles amb aparcament facilitant així l’accés per a vianants en el Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) declarat en l’any 1949.

El Projecte de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà es va resoldre favorablement des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el programa FEDER el mes de febrer del 2017. Per a la gestió i execució de les actuacions previstes s'ha signat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els ajuntaments de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Miquel de Fluvià, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant. Les obres s’executaran al llarg d’aquest any i del 2020, amb l’objectiu de posar en valor la diversitat de recursos turístics que ofereix l’Alt Empordà i, amb les millores, afavorir l’experiència turística en el destí.

Al mateix temps, amb el desenvolupament del Pla inclòs en el PO FEDER Catalunya 2014-2020 es treballa de forma coordinada amb tots els gestors públics oferint un àmbit de col·laboració per a les iniciatives turístiques de la comarca, juntament amb altres operacions de finançament Europeu, com el Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) o bé el POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat.

13 de maig de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.