ELFAR.png

Carta de Serveis

Aquest cap de setmana, del 27 al 29 de setembre, s’ha celebrat l’Alt Empòrdà Sea Walking. Un ampli programa que ha proposat tot un seguit de rutes guiades en entorns altempordanesos. Aquesta activitat vol donar a conèixer la importància de la xarxa Itinerànnia i ho ha aconseguit amb un total de 95 participants.

El festival de senderisme també volia donar a conèixer l’expertesa de les empreses de guiatge que operen a la comarca. Els guies de Gisfera, Vertical Emotions i Terramar Natura i Cultura han donat un valor afegit a les rutes, doncs han posat el context l’entorn i tots aquells elements que es presentaven pel camí ajudant a descobrir el patrimoni natural i cultural.

S’han pogut realitzar cinc de les sis activitats programades. L'ascensió al Puig Neulós i escalada al Roc Furiós fou anul·lada per manca d’inscripcions (era de major durada i tenia un cost de 25 euros que incloïa el material d’escalada). La primera de les rutes proposades va ser una passejada al capvespre de 3 hores i 6 quilòmetres de distància. Els participants van poder descobrir els dòlmens que s’amaguen a la zona dels Estanys de la Jonquera. L’endemà, el festival va continuar amb una caminada des del Port de la Selva fins al Far de s’Arenella resseguint la costa aprenent els noms de les cales, la geologia i la fauna i flora de la zona.

El festival també va proposar una ruta pel Cap de Creus i el paratge de Tudela i una ruta per la vora del Pantà de Darnius-Boadella en un itinerari nocturn. La darrera de les activitats va ser un recorregut per la reserva integral del Cap Norfeu.

A falta d’una exhaustiva anàlisi de les enquestes de satisfacció. La valoració dels participants és molt positiva. La meitat va venir de fora de les comarques gironines i d’aquests, el 50% va pernoctar en un establiment turístic de la comarca. Amb aquests fets sobre la taula, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal fa un bon balanç del festival i es planteja repetir l’experiència l’any vinent.

Enguany era la primera vegada que l’Alt Empordà se sumava a la iniciativa Festivals de Senderisme dels Pirineus com també ho han fet els altres socis de la Xarxa Itinnerània: El Ripollès i la Garrotxa.

L’Alt Empordà Sea Walking compta amb el suport del PECT Natura, cultura i intel·ligència en xarxa, que promou el Consell Comarcal i que està cofinançat en un 50% pel FEDER. Els Festivals de Senderisme dels Pirineus és una iniciativa coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.