caenfrdees
ELPORT.png

Carta de Serveis

L'entitat SUMAR, que gestiona el servei d'atenció domiciliària que presta el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha aprovat el pagament de 900 euros als i les professionals que van prestar atenció domiciliària durant el confinament.

Les mesures urgents adoptades per RD Llei 7/2020, de 12 de març, per fer front a la Covid-19 i disminuir el risc de contagi de la població, van reduir al mínim l’accés dels treballadors familiars dels Serveis d’Atenció Domiciliària als domicilis particulars de les persones ateses.

Durant les setmanes de confinament es van mantenir només els serveis considerats indispensables, d'acord amb el protocol emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i, de manera consensuada, amb els titulars dels serveis. Els serveis es varen anar regulant prioritzant les atencions més urgents i a la vegada, es varen incorporar serveis urgents de persones derivades de centres sociosanitaris o que a criteri dels Serveis Socials, es considera necessari cobrir.

Així i tot, entre els serveis SAD gestionats, els treballadors familiars de SUMAR varen atendre a gairebé un miler de persones vulnerables en els seus domicilis, posant en risc la seva salut i la de la seva família. A més a més, SUMAR va poder donar un bon servei a les residències gràcies al personal de SAD, que va substituir els treballadors de baixa per COVID-19 d’aquest servei.

Vista la implicació i el compromís demostrat per tots i totes les professionals d’atenció directa que van treballar durant les setmanes de confinament atenent a persones vulnerables tant a les residències de gent gran com en domicilis particulars és voluntat de SUMAR que tothom qui va posar en risc la seva salut i la de la seva família rebi la mateixa compensació de 900,00€ que la Generalitat atorga als auxiliars de geriatria i diplomats d'infermeria d’aquests equipaments.

Davant d'esforços excepcionals calen solucions excepcionals per això, tot i que la decisió suposarà una despesa addicional de 330.000,00€, (200.000,00 € als SAD i 130.000,00 € a les residències)

Aquesta decisió s’ha acordat conjuntament amb els Consells Comarcals titulars de cada SAD i els Ajuntaments titulars de cadascuna de les residències.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.