ELFAR.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà està portant a terme un projecte de digitalització del patrimoni cultural de la comarca amb l’objectiu de fer accessibles alguns espais que acostumen a estar tancats o no són visitables.

S’està realitzant la presa d’imatges de 140 llocs patrimonials, així com l’enregistrament –amb fotografies de 360 graus– de 65 visites virtuals, 32 de les quals corresponen a esglésies propietat del Bisbat de Girona. La iniciativa també ha entrat als museus per digitalitzar en tres dimensions un total de 13 objectes que complementaran i donaran sentit a la resta d’elements interactius.

La nova plataforma digital, que es posarà en marxa l’estiu que ve juntament amb el contingut de la resta de la demarcació de Girona, també disposarà d’imatges històriques extretes d’arxius i textos literaris indexats per l'associació Espais Escrits i la Càtedra de Patrimoni literari de la Universitat de Girona.

El conseller comarcal delegat de turisme, Agustí Badosa, explica que aquest projecte dona valor la xarxa de senders, que es consolida com a producte turístic, doncs per exemple: «Si un visitant durant la seva visita a la comarca, troba una ermita tancada (de les incorporades al projecte) l’aplicatiu que s’està licitant li oferirà visitar-ne l’interior, conèixer la seva història o, fins i tot, interactuar amb models 3D que, malgrat estar dipositats en museus, estaran a disposició de la visita virtual, aportant informació d'interès»

Fa unes setmanes que l’empresa Culturània SL està digitalitzant tots els monuments amb càmeres de 360 graus i de fotogrametria. En una de les darreres sessions de digitalització, que s’ha realitzat a l’església de Sant Miquel de Ventalló, el responsable de l’empresa Joel Colomer ha explicat el procés tècnic que han dut a terme: «Per una banda hem fet la reproducció de l’interior en 360 i reproduir en format 3D tot un seguit de peces tant del Museu de l’Empordà com del Museu d’Art de Girona».

El web oferirà els continguts en quatre idiomes (català castellà anglès i francès), en suport textual i d'àudio.

Aquesta iniciativa està cofinançada per la Diputació de Girona i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.