CABANES.png

Carta de Serveis

El passat dilluns 31 de gener va començar la dotzena edició del projecte Okup'Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis.

En aquesta edició, en concret, el projecte s’ofereix a 31 joves, seleccionats d'un total de 81 inscrits, que desenvoluparan la formació en perruqueria, jardineria i manteniment i pintura. Enguany es recupera la formació en perruqueria, que en l’edició anterior no es va fer a causa de les restriccions de la Covid-19.

El projecte, rep el suport dels ajuntaments de Castelló d’Empúries i l’Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a dur a terme als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis.

En les sessions inaugurals, on s’ha presentat el projecte a les persones participants, el conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, ha destacat la importància del projecte en un moment on l’atur juvenil és molt elevat i ha esperonat els joves a aprofitar aquesta oportunitat que en alguns casos esdevindrà l’inici i incorporació al món laboral. En la presentació feta a Castelló d’Empúries, ha intervingut l’alcalde Salvi Güell que ha donat la benvinguda als joves que treballaran fent tasques al municipi.

Els cursos es portaran a terme fins al 8 d’abril i es faran tasques relacionades amb la jardineria a Castelló d’Empúries, el manteniment i pintura a l’Escala i perruqueria i estètica al centre Pivot Point de Figueres. El curs consta de 240 hores de formació; de dilluns a dijous aprenen l'ofici i els divendres fan les formacions complementàries. L'objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves tinguin la possibilitat d'aprendre els oficis d'una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina.

A través de l'Okup'Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l'hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d'entrevistes, entre altres). Paral·lelament, es faran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca. Les formacions complementàries busquen donar una formació distintiva que generi oportunitats de treball als joves. Els aprenents de jardineria rebran una classe magistral sobre la pedra seca i els de manteniment i pintura una altra sobre pladur, mentre que les joves de perruqueria i estètica rebran una classe amb recursos per afrontar una entrevista de feina.

Els participants s'hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu.

L’àrea de Joventut acosta els seus serveis als joves, per exemple en l’assessorament per l’obtenció del permís de treball o en com continuar els estudis. Alguns dels joves que s'inscriuen a l'Okup'Alt ho fan per iniciativa pròpia, i d'altres derivats dels Serveis socials o de Joventut de la comarca, així com d'altres serveis com el CSMIJ o aconsellats pels instituts o associacions.

Les empreses de la comarca també són un element clau, perquè confien en els joves del projecte fent entrevistes i obrint les seves seus per mostrar el funcionament de les empreses. La Caixa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona també són entitats implicades en el projecte Okup’Alt.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.